“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах

≈лектронните спортове ще са част от јзиатските »гри през 2022

» докато азиатските игри не предлагат награден фонд доближаващ се до големите про гейминг турнири, включването на този тип спортове ги доближава до традиционните спортове.

20 април 2017
1220 прочитани€
0 коментара
3 одобрени€
1 неодобрение

≈два ли ще бъде изненада за мнозина от вас, че електронните спортове скоро ще бъдат част от традиционната спортна сцена и геймърите ще получават медали, съобщава The Verge. “ова става след решение на јзиатски€ ќлимпийски —ъвет (OCA) от където об€виха, че този вид спортове ще са официално включени като част от јзиатските »гри през 2022, които ще се проведат в  итай.

“ова ще стане след като през идните години ще бъдат провеждани демонстрационни турнири като јзиатските игри на закрито по бойни изкуства през септември 2018 в »ндонези€. »грачите ще се съревновават по FIFA 2017, както и “MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) и RTA (Real Time Attack)” игри. “ова ще са заглави€ включващи League of Legends и StarCraft II.

» докато азиатските игри не предлагат награден фонд доближаващ се до големите про гейминг турнири, включването на този тип спортове ги доближава до традиционните спортове. “р€бва да се отбележи, че јзиатските игри се организират от ћеждународни€ ќлимпийски  омитет и са второто най-гол€мо спортно събитие след ќлимпиадите по брой на участници.

ѕартньор на OCA в попул€ризирането на електронните спортове по време на игрите ще е Alisports, ко€то е филиал на китайската Alibaba. Alisports инвестира $150 милиона в ёжно  орейската ћеждународна ‘едераци€ по ≈лектронен —порт, след като т€ подкрепи вкарването на сектора в ќлимпиадата. 

3 одобрени€
1 неодобрение
ќще от рубрика "»гри"
 ќћ≈Ќ“ј–» ќ“  
 ќћ≈Ќ“ј–»
“р€бва да сте регистриран потребител, за да коментирате стати€та
"≈лектронните спортове ще са част от јзиатските »гри през 2022"    

абонамент за бюлетина