Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Япония възражда тамагочитата, но дали ще ги видим и другаде?

Интересното е, че „новите“ тамагочита, пуснати по случай 20-годишния юбилей от излизането на оригинала на световния пазар, всъщност са почти идентични с класическите версии, чак до черно-белия дисплей.

13 април 2017
2414 прочитания
0 коментара
0 одобрения
3 неодобрения

Популярната максима, че всичко ново всъщност е добре забравено старо непрекъснато се потвърждава в практиката. А през последните 10-12 месеца видяхме поне няколко такива потвърждения и в ИТ света. Отначало Nintendo възроди своята легендарна конзола NES Classic, после ретро манията обзе и SEGA, която направи ново издание на Mega Drive, а в началото на годината и Nokia направи римейк на прословутия си модел 3310. На фона на всичко това някак си не се изненадваме много да научим, че и компанията Bandai е решила да пусне отново на пазара своите „Тамагочита“ - дребни електронни джаджи, които навремето бързо спечелиха почти такава манияшка популярност, каквато имаше и Pokemon Go миналата година.

Япония възражда тамагочитата

Според наличната информация, възраждането на знаменитите електронни зверчета е по-случай 20-годишния юбилей от излизането на оригинала на световния пазар (в самата Япония първите Тамагочита се появиха година по-рано – през 1996 г.)

Прочетете още: Икономика на гейминга: поразяващи любопитни факти и статистика

Япония възражда тамагочитата

Интересно е да се отбнележи, че „новите“ тамагочита всъщност са почти идентични с класическите версии: те също са оборудвани с черно-бял дисплей и три бутона и предлагат избор от 6 питомци, за които потребителят може да се грижи. Единственото по-различно в обновената версия на устройствата е размерът – новите Тамагочита са двойно по-малки от оригинала.

Япония възражда тамагочитата

Засега възродените Тамагочита са достъпни само в Япония. За тях създателите им искат 2000 японски йени, което е около $18. Дали обаче Bandai ще представи своя римейк и на други пазари засега е въпрос без отговор. Най-вероятно компанията ще види как се „харчат“ джаджите на родна земя, преди да вземе своето окончателно решение.

0 одобрения
3 неодобрения
Още от рубрика "Любопитно"
КОМЕНТАРИ ОТ  
КОМЕНТАРИ
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Япония възражда тамагочитата, но дали ще ги видим и другаде?"    

абонамент за бюлетина