Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

D-Link Wi-Fi Water Sensor – един умен начин за елиминиране на домашните потопи

Ако си търсите достъпен умен детектор за водопроводни течове, който се интегрира лесно с домашната мрежа и другите елементи на системата за домашна автоматизация, D-Link Wi-Fi Water Sensor заслужава да е начело в списъка ви.

10 април 2017
2298 прочитания
0 коментара
3 одобрения
2 неодобрения
Страница 1 от 2

Както показва целият човешки опит още от старозаветните времена на Ной насам, проблемът с потопите е, че обикновено се случват внезапно и неочаквано. Затова най-добрият начин за предотвратяване или поне за минимизиране на щетите от въпросните наводнения е вземането на мерки ПРЕДИ самия потоп. Но какво може да направи човек, ако не е сред малцината богоизбрани да получат такова своевременно предупреждение, каквото е имал гореспоменатият богоугоден джентълмен? Е, отговор на този въпрос ни дават модерните Smart Home технологии, които могат да помогнат доста, ако не срещу глобални потопи с библейски мащаби, то поне срещу значително по-често случващите се, но почти толкова неприятни и винаги доста скъпо струващи домашни течове. Едно отлично решение например дава компанията D-Link, сред чийто основни сфери на внимание са именно елементите за изграждане на умен дом, влизащи в линията Mydlink Home.

D-Link Wi-Fi Water Sensor

Част от тази серия продукти е и предлаганият на родния пазар D-Link Wi-Fi Water Sensor – интелигентен свързан сензор за влага, замислен именно като основен елемент на защитата срещу домашните потопи. По-долу ще отделим на това устройство малко повече внимание, тъй като то притежава значителен потенциал да ви спести доста пари, които иначе бихте дали за ремонти след домашни бедствия като например спукването на водопроводна тръба или протичането на пералнята.

Устройство и начин на действие

По принцип сензорите за влага имат пределно просто устройство: две или три метални сонди, които при контакт с вода идентифицират промяната в проводимостта на електрическата верига и задействат аларма – общо взето, доста елегантно и елементарно решение на проблема с библейска давност.

D-Link Wi-Fi Water Sensor

Във водния сензор на D-Link обаче е използван по-оригнален подход: вместо сонди D-Link Wi-Fi Water Sensor използва кабел с вградени в него дълги, усукани проводници. Това позволява да прокарате кабела по пода, където има най-голяма опасност от протичане, така че предупреждението да ви осигури възможност за навременна реакция. Има обаче и други уникални характеристики. Такава представлява фактът, че устройството се включва директно в електрическия контакт, елиминирайки нуждата от използване на батерии. Както подсказва наименованието то е и Wi-Fi свързано, така че може да изпрати сигнал директно към вашия смартфон или таблет. Това пък ви спестява необходимостта от инсталиране на специален Smart Home хъб, от какъвто се нуждаят редица други сензори на пазара.

Инсталацията

на D-Link Wi-Fi Water Sensor е съвсем проста и за нея са достатъчни само три стъпки: 1) включвате сензора в контакта, 2) натискате WPS бутона отстрани на корпуса, за да го свържете автоматично към домашната Wi-Fi мрежа и 3) сваляте си безплатното Mydlink Home приложение от Google Play или Apple AppStore и следвате простичките инструкции за настройка в него.

D-Link Wi-Fi Water Sensor

Това е достатъчно, за да ви осигури необходимото спокойствие, въпреки че самият сензор по принцип не издава много силен звук, когато открие теч. Вместо това се разчита, че уведомлението в телефона ще ви привлече вниманието достатъчно бързо.

Продължава на следващата страница

3 одобрения
2 неодобрения
Още от рубрика "Потребителска електроника"
КОМЕНТАРИ ОТ  
КОМЕНТАРИ
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"D-Link Wi-Fi Water Sensor – един умен начин за елиминиране на домашните потопи"    

абонамент за бюлетина