Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

В Microsoft Surface Pro 5 не се очакват „драматични“ промени

Вместо официален анонс, в Интернет се промъкват нови подробности за следващия топ-таблет на Microsoft. Но изненади изглежда няма да има.

10 април 2017
1279 прочитания
0 коментара
2 одобрения
3 неодобрения

Слуховете, които през януари предвиждаха, че новият таблет на Microsoft от семейството Surface Pro с пореден номер пет ще излезе до края на март не се оправдаха, но датата за това събитие изглежда все пак наближава, ако се съди от просмукващите се в Интернет нови детайли за въпросния продукт. Те, разбира се, не могат да заместят очаквания анонс, но все пак хвърлят още малко светлина върху устройството.

В Microsoft Surface Pro 5 не се очакват „драматични“ промени

А според наличната нова информация, новият Surface Pro модел ще запази специфичния фирмен захранващ конектор на линията, но затова пък ще бъде обновен с процесори на Intel от фамилията Kaby Lake. Освен това обаче, не се предвиждат никакви „драматични“ промени, твърдят източници от Microsoft в Twitter. Това изглежда значи, че таблетът Microsoft Surface Pro 5 няма да се отличава със значително обновен дизайн и кой знае колко по-съвременни аксесоари. Вероятно в Редмънд са решили, че преходът към чиповете Intel Kaby Lake ще е достатъчен, осигурявайки повече производителност и по-дълго време за автономна работа.

Прочетете още: Таблетите с клавиатура са по-търсени от стандартните, установи IDC

Решението за придържане към захранващия конектор на Surface изглежда логичен от страна на Microsoft – по-рано компанията обещаваше да осигури обратна съвместимост и между захранващите адаптери, обложки и док-станции на модлеите Surface Pro 3 и Surface Pro 4. Заедно с това обаче в новия таблет сигурно ще се появи и универсален порт USB-C.

А кога в крайна сметка можем да очакваме появата на Microsoft Surface Pro 5? Все още не можем да дадем категоричен отговор на този въпрос, но през следващите няколко седмици се очаква компанията да организира специално мероприятие, свързано със Surface. На него вероятно ще научим повече за таблета Microsoft Surface Pro 5 и/или за ноутбука Surface Book 2.2 одобрения
3 неодобрения
Още от рубрика "Мобилни компютри"
КОМЕНТАРИ ОТ  
КОМЕНТАРИ
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"В Microsoft Surface Pro 5 не се очакват „драматични“ промени"    

абонамент за бюлетина