Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Western Digital разширява 10-терабайтовия клуб с нов HDD от серията WD Purple

На новия 10-терабайтов HDD модел от серията WD Purple ще се зарадват най-вече потребителите, които трябва да записват голямо количество материал от своите системи за видео наблюдение. Устройството вече е на пазара.

06 април 2017
2085 прочитания
1 коментар
5 одобрения
0 неодобрения

По-малко от година от появата на първия 10-терабайтов хард диск за масова употреба асортиментът от HDD устройства с този капацитет продължава постепенно да се разширява и да придобива масовост за радост на все повече потребители. Своя принос в това отношение дава и компанията Western Digital, която наскоро е пуснала на пазара нов хард диск с вместимост от 10 TB - представител на фирмената серия WD Purple, предназначена за използване най-вече в системи за видеонаблюдение.

WD Purple 10 TB HDD

Новият хард диск WD Purple с капацитет 10 TB е изпълнен в 3,5-инчов формат и е снабден с 256 МВ кеш буфер и SATA3 интерфейс (поддържащ скорост на трансфер на данни до 6 Gbit/s). Скоростта на въртене на шпиндела е 5400 об/мин., а самото устройство е оптимизирано за непрекъсната 24×7 работа в системи за видео наблюдение, като позволява запис от до 64 броя HD камери.

Прочетете още: Кои са най-надеждните магнитни хард дискове?

С оглед на спецификата на употреба в този диск са реализирани и някои специални решения като AllFrame 4K и фирмена технология за управление на кеш-паметта. Те са призвани да подобряват потоковия пренос на видео съдържанието, да намаляват загубата на кадри и да усъвършенстват възпроизвеждането на видео. В новия HDD продукт е подобрен и фърмуерът по начин, който позволява предотвратяване на „пикселизацията“ и преустановяването на работата на системата за видеонаблюдение. Освен това устройството поддържа и технологията HelioSeal от трето поколение, която също допринася за увеличаването на капацитета, докато същевременно намалява енергопотреблението на диска.

Според наличната информация, Western Digital вече доставя на пазара новия 10-терабайтов HDD модел от серията WD Purple. Неговата препоръчителна крайна цена (в САЩ) е $400, a гаранцията, с която се предлага, е със срок 3 години.5 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Устройства за съхранение"
КОМЕНТАРИ ОТ  
КОМЕНТАРИ
riona.jasmin
17:07, 01 май 2017
Здравейте намерих своя блог, използвайки MSN. Това може да бъде наистина добре написана articl.e. Ще ви бъде гарантирано, че ще имате достъп до нея, за да прочетете много повече от вашата полезна информация. Благодаря за публикацията. Аз със сигурност ще се върна. [ препратка ]
1
одобрения: 1
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Western Digital разширява 10-терабайтовия клуб с нов HDD от серията WD Purple"    

абонамент за бюлетина