“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах

»зц€ло самоуправл€ем автомобил - в началото на следващото десетилетие

“ова обещават компаниите Daimler и Bosch, които са сключили партньорско съглашение за съвместна разработка на коли, съответстващи на класификациите SAE Level 4 (високо ниво на автономност за повечето пътни ситуации) и SAE Level 5 (пълна автономност, не изискваща участието на водач).

06 април 2017
1454 прочитани€
0 коментара
4 одобрени€
4 неодобрени€

ѕо създаването на самоуправл€еми автомобили днес работ€т много компании от »“ бранша и автоиндустри€та, но постигането на пълна автономност е идеал, сроковете за чи€то реализаци€ все още са малко не€сни. »ма обаче и фирми, които см€тат, че могат да внесат малко повече конкретика в това отношение. —ред т€х един от най-големите в света автомобилни производители – Daimler, откъдето съобщават за сключване на партньорско съглашение с компани€та Bosch, чи€то цел е именно създаването на изц€ло самоуправл€ем автомобил. ј стартиращи€ съвместен проект предвижда готови автономни автомобили да се по€в€т по градските улици „към началото на следващото десетилетие“.

»зц€ло самоуправл€ем автомобил - в началото на следващото десетилетие, обещават Daimler и Bosch

 азано по-точно, съвместните усили€ в рамките на партньорството Daimler-Bosch по план тр€бва да разработ€т коли, съответстващи на класификациите SAE Level 4 (високо ниво на автономност за повечето пътни ситуации) и SAE Level 5 (пълна автономност, не изискваща участието на водач). ƒвете компании ще се фокусират върху създаването на необходимите за постигането на тази цел алгоритми и софтуер, които да обезпечат безопасно и предсказуемо самосто€телно управление.

ѕрочетете още: Apple разработва собствен самоуправл€ем електромобил?

»зц€ло самоуправл€ем автомобил - в началото на следващото десетилетие, обещават Daimler и Bosch

—ъвместната инициатива ще създава самоуправл€еми автомобили за обща употреба за определени участъци от градовете, гласи още наличната информаци€. —тава въпрос за коли, които потребителите ще могат да извикват с помощта на мобилно приложение, да пътуват до определено местоназначение без водач и да остав€т автомобила, който след това да се отправ€ към следващи€ клиент. ѕредполага се че този тип „car sharing” услуги ще облекчат трафика в големите градове и ще осигур€т по-достъпен начин за пътуване на хората, които не могат или не жела€т сами да карат коли.

4 одобрени€
4 неодобрени€
ќще от рубрика "Lifestyle"
 ќћ≈Ќ“ј–» ќ“  
 ќћ≈Ќ“ј–»
“р€бва да сте регистриран потребител, за да коментирате стати€та
"»зц€ло самоуправл€ем автомобил - в началото на следващото десетилетие"    

абонамент за бюлетина