Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Гъвкавият смартфон на Samsung няма да излезе на пазара преди 2019-а

Тази не особено радостна новина идва от самия главен инженер на Samsung, според когото в момента компанията има друг приоритет – безрамковите дисплеи, които в момента се радват на голямо търсене. Последните планове на южнокорейския гигант предвиждат пускане на комерсиални гъвкави смартфони чак през 2019 г.

05 април 2017
2059 прочитания
0 коментара
1 одобрение
3 неодобрения

Почитателите на мобилните технологии, които очакват с нетърпение появата на смартфона със сгъваем екран Samsung Galaxy X, слухове за който се носят от години, изглежда ще трябва да почакат най-малко още две години. Разочароваща новина наистина, но няма как да я пропуснем, като се има предвид, че идва от самия главен инженер на южнокорейския гигант Ким Тхе-ун, цитиран от онлайн изданието KoreaHerald.

Foldable Phone

От думите на специалиста става ясно, че в момента производителят има друг приоритет – безрамковите дисплеи. По време на специализираното мероприятие Display TechSalon инженерът е отбелязал, че последните в момента се радват на голямо търсене сред производителите на мобилна техника. Това обаче дава на компанията допълнително време да доусъвършенства технологията на гъвкавите екрани. Според Ким Тхе-ун, последните планове на южнокорейския гигант предвиждат пускане на комерсиални гъвкави смартфони през 2019 г., въпреки че по-рано се е предвиждало това да стане много по-рано още през 2015-а или 2016-а.

Прочетете още: Така може би ще изглежда Galaxy X, първият сгъваем смартфон на Samsung

В края на миналата година Bloomberg съобщи, че Samsung планира да пусне два смартфона със сгъваеми дисплеи през 2017 г., но в компанията явно ще продължават да работят по технологията, докато окопават своите позиции в сегмента на безрамковите екрани.

Foldable Display

Историята донякъде също потвърждава информацията за това забавяне. За първи път Samsung показа прототип на смартфон с извити ръбове на изложението CES през 2013-а и едва година по-късно тази разработка видя бял свят в комерсиален продукт – смартфона Samsung Galaxy Edge. А засега все още не сме видели прототип на пълноценен гъвкав тлефон от Samsung, въпреки слуховете, че такъв може да бъде показан „при закрити врата“ на тазгодишното изложение MWC 2017.

Нямаме информация дали това се е случило в действителност, но поне изглежда няма съмнения, че в компанията все пак работят по въпроса – за това говорят както множеството патенти, така и демонстрациите на гъвкави дисплеи не само от страна на Samsung, но и от тази на конкурентите им. Аналитиците предполагат, че Samsung най-вероятно ще представи гъвкав смартфон със сгъващ се екран веднага щом интересът на потребителите към безрамковите дисплеи започне да увяхва.

1 одобрение
3 неодобрения
Още от рубрика "Мобилни комуникации"
КОМЕНТАРИ ОТ  
КОМЕНТАРИ
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Гъвкавият смартфон на Samsung няма да излезе на пазара преди 2019-а"    

абонамент за бюлетина