Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Колко още кадри в секунда може да донесе една гейм оптимизация за AMD Ryzen?

DirectX 12 бенчмарк регистрира до от 26% до 33% ръст на производителността в първата гейм оптимизация за процесорите Ryzen, разработена Stardock and Oxide за играта “Ashes of the Singularity”. И това е само началото ...

31 март 2017
1634 прочитания
0 коментара
14 одобрения
1 неодобрение

Първите тестове на Ryzen, които направихме, показаха отличен потенциал в игрите за новите процесори на AMD, но, както често се случва с всеки нов CPU продукт на пазара, имаше какво да се желае по отношение на оптимизацията в някои специфични заглавия и приложения. Разбира се, голяма част от отговорността за това е в ръцете на разработчиците на съответния софтуер, но добрата новина за геймърите е, че по този въпрос вече се работи активно. Вече е факт и първата гейм оптимизация за чиповете Ryzen, която AMD е направила в сътрудничество с разработчиците от Stardock and Oxide Games за играта “Ashes of the Singularity". И, според официалната информация, тя е довела до значителен ръст в производителността.

Ashes of the Singularity

Казано по-точно, популярната игра, която излезе на пазара преди окпло година, след оптимизацията демонстрира сериозно подобрение в геймплея и до 30 % ръст в бенчмарк тестовете. Още по-конкретно, в тестовете с AMD Ryzen 7 1800X с DDR4-2933 памети при 1920x1080 резолюция и “High Preset” настройка на качеството на изображението, актуализираната игра и бенчмаркът с играта показват от минимално увеличение с 26 % в „Среден брой кадри в секунда с големи пакети“ (Average Frames Per Second Large Batches”, до максимален ръст 33% в „a maximum uplift of up to 33 percent in„Среден брой кадри в секунда с нормални пакети“ (Average Frames Per Second Normal Batches”) спрямо тестовете с предишната версия на Ashes of the Singularity”.

Прочетете още: Mass Effect: Andromeda – най-краткият път до заветните 60 fps

Ashes of the Singularity

Винаги съм бил привърженик на това, да се изстиска всеки грам произодителност, която един РС може да предложи. Ето затова силно поддържам DirectX 12 и Vulkan поради начина, по който тези API ни позволяват да използваме множество CPU ядра, и ето защо AMD Ryzen има такъв голям потенциал,” коментира Брад Уордел, изпълнителен директор на Stardock and Oxide. Всъщност ето го цялото мнение на специалиста:

Всичко това, разбира се, е добра новина за геймърите и направо чудесна за притежателите на  “Ashes of the Singularity”, които вече могат да си изтеглят безплатно актуализираната игра от Steam. Заглавието е обезпечанo със съответното обновление и за новите клиенти, а, както знаем, в магазините по цял свят вече са налични и трите модела AMD Ryzen 7 CPU.

14 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Игри"
КОМЕНТАРИ ОТ  
КОМЕНТАРИ
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Колко още кадри в секунда може да донесе една гейм оптимизация за AMD Ryzen?"    

абонамент за бюлетина