Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Лятна академия ще обучава безплатно начинаещи DB администратори

Кандидатстването за безплатна образователна програма за администратори на бази данни (DBA) е отворено до 30 април, а самото обучение ще се проведе през юли.

30 март 2017
4065 прочитания
0 одобрения
1 неодобрение

Недостигът на квалифицирани кадри в родната ИТ индустрия продължава да е проблем, който затруднява работата на компаниите в бранша. Но практичните хора, каквито са ИТ мениджърите, намират и съответните решения. Точно такова, поне по отношение на една от особено търсените специалности предлага една нова инициатива: Лятна DBA Академия. Инициатор на проекта е SQL Master Academy (единственият обучителен център у нас, специализиран в SQL Server), а кандидатстването за тази първа безплатна образователна програма за администратори на бази данни (DBA) в България вече е в ход.

DBA superhero

Създаването на Лятната DBA Академия е провокирано, от една страна, от цялостното състояние на пазара на труда в България, а от друга – конкретно от недостига на квалифицирани ИТ специалисти, отбелязват организаторите.

Прочетете още: Искате ли да работите за българските носители на Оскар? Сега имате този шанс ...

Както вече споменахме, кампанията по кандидатстването е стартирала преди броени дни и ще продължи до 30 април включително. То се извършва онлайни отнема по-малко от минута. От кандидатите се изискват единствено а по-късно - и изпращане на CV.

След като разгледа автобиографиите, екипът на SQL Master Academy ще направи първоначалната селекция от кандидати, които ще получат покана за събеседване през май. След събеседването екипът ще направи финалния подбор на кандидатите, одобрени да участват в Лятната DBA Академия. Според официалната информация, сред основните критерии за селекцията ще бъде мотивацията на участниците, а не толкова техническите им познания и опит, тъй като обучението е за начинаещи.

Самото обучение ще се проведе през юли. То е базирано на 4 от курсовете на SQL Master Academy, адаптирани за интензивно обучение в специална за Лятната DBA Академия програма от 5 модула: Windows и Active Directory за администратори на бази данни; Администриране на SQL Server; Основи на разработването на SQL Server решения локално и в облака; Мониторинг и отстраняване на проблеми в SQL Server; Нетехнически умения – управление на времето и задачите, работа в екип.

Всички модули ще бъдат проведени присъствено в учебната зала на SQL Master Academy в София. Те ще бъдат водени от професионалния екип от инструктори на Академията. Обучението ще бъде целодневно(9:00-17:00 ч.) от понеделник до петък и ще продължи общо 4 седмици. За да завършат Лятната DBA Академия, курсистите ще трябва да преминат успешно тестове за всеки отделен модул, както и финален тест, гласи още официалната информация.

SQL Master Academy

Особено интересно в случая е, че завършилите успешно Лятната DBA Академия ще имат възможност да започнат и работа по тази специалност. Според официалната информация, те ще бъдат представени пред потенциални работодатели, които ще могат да се запознаят с обучаемите и техните резултати и евентуално да им предложат работа. Така Академията ще постигне едновременно две цели: не само да предложи достъпно и качествено обучение за администратори на бази данни, но и да подпомогне работодателите при подбора и въвеждането на такива специалисти в реална работна среда.

0 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Образование и Кариера"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Лятна академия ще обучава безплатно начинаещи DB администратори"    

абонамент за бюлетина