Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Класиката StarCraft ще бъде възродена с римейк през лятото - StarCraft: Remastered

Blizzard Entertainment възнамерява да пусне римейк на оригиналната игра StarCraft и нейното допълнение StarCraft: Brood War. В преработената версия цялото съдържание ще бъде „прерисувано“ в 4K UHD резолюция, а оригиналните саундтрак и диалози също ще бъдат презаписани в по-високо аудио качество. Разбира се, ще има и още редица други подобрения ...

27 март 2017
2178 прочитания
0 коментара
9 одобрения
0 неодобрения

В рамките на само едно човешко поколение компютърните технологии се развиха достатъчно бързо, за да направят отживелица графичното представяне на много от успешните игри, но не и идеята, която всъщност стои зад техния комерсиален успех. Точно това оправдава и преработките на гейм хитове като например Master of Orion, Doom, Call of Duty: Modern Warfare … А ето, че съвсем скоро ще бъде възродена още една гейм легенда – според скорошна информация, Blizzard Entertainment възнамерява да пусне римейк на оригиналната игра StarCraft и нейното допълнение StarCraft: Brood War. Това е заявил президентът на компанията Майк Морхайм (Mike Morhaime) по време на мероприятието I<3 StarCraft, според когото феновете могат да очакват преработената игра StarCraft: Remastered още през лятото.

Класиката StarCraft ще бъде възродена с римейк през лятото - StarCraft: Remastered

В StarCraft: Remastered ще влязат кампаниите и многопотребителските режими на оригиналните две игри, като цялото съдържание ще бъде „прерисувано“ в 4K UHD резолюция. Обновената версия на заглавието ще запази оригиналния си саундтрак и диалози, но те също ще бъдат презаписани в по-високо аудио качество. Ще бъдат обновени също брифингите между мисиите.

Прочетете още: Blizzard освежава класическите StarCraft, Warcraft III и Diablo II


Класиката StarCraft ще бъде възродена с римейк през лятото - StarCraft: Remastered


Разработчиците обещават да внедрят също и мащабиране в широк диапазон. Това ще позволи на играчите да наблюдават бойното поле от гледната точка на Battlecruiser.

Класиката StarCraft ще бъде възродена с римейк през лятото - StarCraft: Remastered

Сред другите очаквани подобрения в римейка StarCraft: Remastered се споеманват и неща като подобрен обзор на битките, пълна интеграция с мрежата на Blizzard за поддръжка на социалните функции и обновления, синхронизация с облачни функции за съхраняване на прогреса на кампаниите, поддръжка на потребителски карти, риплей възможности и клавишни комбинации, както и на 13 различни езика.

Класиката StarCraft ще бъде възродена с римейк през лятото - StarCraft: Remastered


Както споменахме, преработената версия StarCraft: Remastered на класическата игра ще излезе през лятото за PC платформи Mac и Windows. За цена на този етап не се споменава нищо.

В заключение ще припомним, че оригиналната игра StarCraft излезе за PC преди цели 19 години – през 1998-а. В края на същата година излезе и допълнението StarCraft: Brood War. Втората част на играта - StarCraft 2: Wings of Liberty, беше пусната през 2010 г., а през следващите няколко години тя също получи няколко допълнения. Почти през целия този период от близо две десетилетия играта се радва на завидна популярност не само сред „редовите“ геймъри, но и като e-sport дисциплина.

9 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Игри"
КОМЕНТАРИ ОТ  
КОМЕНТАРИ
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Класиката StarCraft ще бъде възродена с римейк през лятото - StarCraft: Remastered"    

абонамент за бюлетина