Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Скоро у нас ще бъдат раздадени първите технологични награди за деца

Това ще стане на 1 април в учебния център на Телерик Академия, където ще се проведе церемония по връчването на първите в България технологични награди за деца на възраст от от 6 до 18 години. Инициативата Coolest Projects Sofia е част от глобалната мрежа CoderDojo. Ще има и и отворени практически работилници за ученици.

23 март 2017
4439 прочитания
2 одобрения
0 неодобрения

Не е редно само „големите“ да се състезават и да печелят технологични награди. След като 6-годишни деца могат да изучават програмиране, би трябвало да има подходящи състезания и награди и за тях. Затова хлапетата с интереси в информационните технологии сигурно ще се зарадват да разберат, че скоро предстои именно такава инициатива - на 1 април в учебния център на Телерик Академия, където ще се проведе церемония по връчването на първите в България технологични награди за деца на възраст от от 6 до 18 години.

Coolest Projects Sofia

Инициативата се нарича Coolest Projects Sofia и е част от глобалната мрежа CoderDojo. А освен награждаване на учениците от региона, които се обучават в работилниците по програмиране на CoderDojo, събитието ще включва също практически занимания и уроци, отворени за всички деца с интерес към дигиталните технологии, информират организаторите от Телерик Академия, CoderDojo България и Дигиталната национална коалиция (ДНК).

Прочетете още: И 6-годишни ще се учат да програмират - с CoderDojo Bulgaria

Според официалната информация, в рамките на събитието ученици от България, Румъния и Турция ще демонстрират свои проекти, разработени в работилниците по програмиране на CoderDojo. Най-добре представилите се състезатели ще бъдат наградени по време на тържествена церемония с участието на посланика на Ирландия в България - Н. Пр. Майкъл Форбс. Победителите ще получат покана и финансиране да участват в международния финал на състезанието Coolest Projects на 17 юни в Дъблин, Ирландия.

Както споменахме, събитието Coolest Projects Sofia е отворено и за всички други ученици, които проявяват интерес към технологиите. По време на еднодневното мероприятие децата ще се запознаят с интересни софтуерни проекти, разработени от техни връстници. Заедно с това участниците ще имат възможност да се включат в практически занимания и интерактивни уроци, които развиват логическото мислене, креативността и въображението. Входът е свободен, но е необходима предварителна регистрация, която може да бъде направена на официалния сайт на събитието.

Coolest Projects Sofia

Coolest Projects Sofia цели да осигури среда, която да вдъхнови следващото поколение иноватори, създатели и предприемачи, предоставяйки възможност на повече деца на възраст 6-18 г. да се докоснат до дигиталните технологии, подчертават още органзиаторите.

2 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Образование и Кариера"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Скоро у нас ще бъдат раздадени първите технологични награди за деца"    

абонамент за бюлетина