Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Кога най-после ще излезе играта Cyberpunk 2077?

Наблюдателни потребители откриха в официалните документи на CD Projekt RED намек, че играта Cyberpunk 2077 може да стане достъпна за геймърите през 2019 г.

22 март 2017
1970 прочитания
0 коментара
3 одобрения
0 неодобрения

Слухове за новия мащабен гейм проект Cyberpunk 2077 на полското студио CD Projekt RED се носят вече от години, но досега все още никой не знае със сигурност кога точно ще излезе тази ролева игра, която се разработва още от 2012-а насам. До този момент разработчиците разказват за нея съвсем малко, но от време на време в онлайн пространството все пак се промъкват някои откъслечни сведения. Наскоро например в документи, публикувани на официалния сайт, бдителни потребители са открили намек, че премиерата на играта по план трябва да се състои през втората половина на 2019 г.

Cyberpunk 2077

За това, че част от средствата за разработка на това RPG заглавие от вселената на настолната игра Cyberpunk 2020 може да дойдат от Полския Национален център за разработка и изследвания (The National Centre for Research and Development), се разбра още миналата година. Тогава колегите обърнаха внимание на факта, че компанията се е появила в списъка със заявки за финансиране по програмата Polish GameINN. В текста се казваше, че финансирането ще бъде използвано за създаване на анимации за лицата и телата на персонажите, за създаването на огромен интерактивен град с ИИ и за мултиплейър, както и за подобряване на кинематографския вид на играта.

Прочетете още: Светът в Cyberpunk 2077 ще е по-голям от този на The Witcher 3

Cyberpunk 2077

През декември беше потвърдено, че студиото CD Projekt RED е получило грант от 30 млн. полски злоти ($7 млн). Средства от фонда са заделени и за платформата GOG.com, която се оперира от дъщерна компания на CD Projekt.

А миналата седмица сътрудници на специализирания ресурс WCCFTech са забелязали, че студиото е публикувало т.нар. искания за предложения (requests for proposals), свързани с гореописаните направления за развитие. В тези бизнес документи се указва, че поставените по проектите задачи трябва да бъдат изпълнени в срок до 29 юни 2019 г. И, ако тези документи действително имат някакво отношение към Cyberpunk 2077, то може да се предположи, че играта ще дебютира именно в този период – най-вероятно през есента на 2019-а.

Cyberpunk 2077 hint

В тесктовете се споменават и други интересни детайли. Например това, че технологичната основа на Cyberpunk 2077 ще бъде енджинът REDеngine 4, а не, както се говореше по-рано, версията REDеngine 3, използвана в разработката на The Witcher 3: Wild Hunt.

Друга особеност на Cyberpunk 2077 може да стане използването на въздушен и наземен транспорт – подробност, която стана известна през август миналата година след откриването на работно място за геймплей програмист, създаващ именно такива средства за придвижване. Други слухове пък твърдят, че играта ще дава възможност за превключване на гледната точка от трето в първо лице и обратно.

Cyberpunk 2077

Колко от всичко това обаче ще се окаже вярно засега не се наемаме да кажем, тъй като официалната информация от полското студио продължава да е изключително оскъдна.

3 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Игри"
КОМЕНТАРИ ОТ  
КОМЕНТАРИ
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Кога най-после ще излезе играта Cyberpunk 2077?"    

абонамент за бюлетина