Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Какво се вижда на първите снимки на серийна видеокарта Radeon RX Vega?

До появата на новия графичен флагман на AMD – ускорителя Radeon RX Vega – не остава много време. А видеокартите изглежда вече са придобили своя финален облик, с който ще излязат и на пазара.

20 март 2017
4530 прочитания
10 одобрения
0 неодобрения

Само преди няколко дни AMD успешно анонсира поредната серия от своите нови процесори с микроархитектура Zen в лицето на линията Ryzen 5, но никой не очакваше, че на това мероприятие ще бъде казано или показано още нещо, най-малкото за новите графични карти на компанията с архитектурата Vega. Все пак обаче се е случило именно това – по време на въпросното събитие компанията е показала при закрити врата видео клип, който скоро може да стане публичен. Този клип се отнася точно за графичния продукт, който немалко почитатели на РС гейминга очакват с нетърпение.

първите снимки на серийна видеокарта Radeon RX Vega?

Светещото лого сигурно ще се хареса на много ентусиасти

Прочетете още: Прототип на AMD Vega 10 видеокарта от ново поколение на снимки и видео

На видео презентацията е показана именно видеокарта Radeon RX Vega и то във вида, в който тези карти ще постъпят на пазара. Макар че от качеството на снимките (очевидно правени скришом), публикувани от специализирания ресурс VideoCardz, има доста какво да се желае, на тях ясно се вижда емблемата във вид на стилизирана буква V и надпис „Radeon Vega“, изпълнен в характерния фирмен шрифт. В предната част на корпуса на Radeon RX Vega картите изглежда ще има и светещо лого Radeon, което сигурно ще хареса на почитателите на отворените стендове и РС шаситата с прозрачни прозорци. Вижда се и пластина с редица прорези, образуващи оригинален рисунък, но е възможно това да е просто графичен елемент, нанесен с боя. 

първите снимки на серийна видеокарта Radeon RX Vega?

За какво ли служи този загадъчен блок с превключватели?

Най-интересното обаче се вижда на кадъра с титри It’s got a soul…(Тя има душа). Става въпрос за надписа „GPU TACH“ точно до захранващите конектори. Думата „tach“ по всяка вероятност е съкращение от tachometer (тахометър, т.е. прибор за измерване на скоростта на въртене на нещо) и в случая изглежда става въпрос за индикатор за натоварването на графичния процесор, определяно по динамиката на енергопотреблението. Под въпросния надпис на печатната платка има и линия светодиоди, които образуват въпросния „скоростомер“. До него е разположен и ред Превключватели, които също на този етап са енигма. Може би с него ще може да се променя цвета на осветлението на „тахометъра“?

Във всеки случай, приятно е да се види, че създавайки своя нов VGA продукт инженерите на AMD са помислили сериозно и за дизайна. Разбира се, най-интересното ще са тестовете за производителност на новите видеокарти в реални условия, но до тях има още време. Очакваме с нетърпение второто тримесечие на годината.

10 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Видеокарти"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Какво се вижда на първите снимки на серийна видеокарта Radeon RX Vega?"    

абонамент за бюлетина