Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Няма вече ОС обновления за Windows 7/8.1 на РС-та с нови процесори?

Оказва се, че от операционните системи на Microsoft вече само Windows 10 поддържа РС конфигурации на базата на процесори Intel от 7-о поколение (Kaby Lake) и по-нови, AMD CPU от 7-о поколение (Bristol Ridge) и по-нови, а също така на базата на Qualcomm 8996 и по-нови чипове.

17 март 2017
3573 прочитания
1 коментар
5 одобрения
31 неодобрения

Поддръжката на по-старите от Windows 10 операционни системи на Microsoft в РС машините с нови процесори изглежда е на път да отиде в историята. Това стана ясно, след като през последните дни някои собственици на компютри с ОС Windows 7 и Windows 8.1 са се сблъскали с известни проблеми, свързани с Update услугата – на техните компютри просто вече не се инсталирали обновления. А обяснението за причините излизало под формата на съобщение с текст „Your PC uses a processor that isn't supported by this version of Windows“, т.е. „Вашият компютър използва процесор, който не се поддържа от тази версия на Windows”.

Вече само Windows 10 поддържа РС конфигурации на базата на процесори  Intel от 7-о поколение (Kaby Lake) и по-нови, AMD CPU от 7-о поколение (Bristol Ridge) и по-нови, а също така на базата на Qualcomm 8996 и по-нови чипове.

Това съобщение изглежда достатъчно недвусмислено и само по себе си, но колегите от TechPowerUp са открили по-подробно обяснение в една от уеб страниците на раздела Microsoft Support в сайта на Редмъндската корпорация. Оказва се, че просто в Microsoft са се спрели на този не особено хитър, но затова пък доволно прям подход, за да „мотивират“ потребителите да използват тяхната най-нова операционна система. Т.е. от операционните системи на Microsoft вече само Windows 10 поддържа РС конфигурации на базата на процесори Intel от 7-о поколение (Kaby Lake) и по-нови, AMD CPU от 7-о поколение (Bristol Ridge) и по-нови, а също така на базата на Qualcomm 8996 и по-нови чипове.

Прочетете още: Практика: AMD Ryzen работи коректно както с Windows 10, така и под Windows 7

Не, че това е особена изненада по отношение на Windows 7. Интересното е обаче, че операционната система Windows 8.1 все още официално се намира в основния цикъл за поддръжка на Microsoft и ще е така най-малкото до 2018 г....

5 одобрения
31 неодобрения
Още от рубрика "Операционни системи"
КОМЕНТАРИ ОТ  
КОМЕНТАРИ
teds8945
15:25, 17 март 2017
Малко грешна информация има в статията по горе, Windows не е единствената операционна система (ОС), това е тази ОС е най известната и най използваната не означава че че тя е единствената ОС.
Има и други операционни системи като Linux, Google също си имат собствена операционна система.
Това че Microsoft един вид принуждават потребителите си да се преместят на windows 10 за да ги следят още по добре е отделен въпрос...
На Linux дали ще му сложите 15 годишен процесор или процесор от последно поколение няма никакво значение, ще се поддържа ще си работи както трябва ...
1
одобрения: 2
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Няма вече ОС обновления за Windows 7/8.1 на РС-та с нови процесори?"    

абонамент за бюлетина