Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Ридли Скот планира още цели шест филма за Пришълците ...

… а продължението на очаквания през май Alien: Covenant може да излезе още през 2018-а.

10 март 2017
3894 прочитания
14 одобрения
10 неодобрения

Успешните кино-хитове имат донякъде обяснимия навик постепенно да се превръщат в „сериали“, макар че този факт рядко се приема еднозначно от феновете. Шансовете да се получи добър сериал обаче все пак са доста големи, когато зад него стои режисьор като Ридли Скот. Още преди година и половина стана известно, че готвеният от него нов филм Alien: Covenant не просто ще стане продължение на „Прометей“, а начало на нова трилогия от вселената на Пришълците, която в крайна сметка би трябвало да доведе до началото на събитията в най-първия филм Alien от далечната 1979-а. Тази седмица обаче, в интервю за изданието Sydney Morning Herald, именитият режисьор отбелязва, че в плановете му има още най-малко шест филма от същата вселена, като при това продължението на Alien: Covenant може да излезе по кината само след година – през 2018-а.

Alien

Или както разказва самият Ридли Скот, “Ако наистина искате франчайз, ще го получите – готов съм да го разширя с още шест филма. И не възнамерявам за нищо на света да го затварям отново. Освен това, едва ли ще скате да чакате излизането на следващата част цели две години, така че ще бъда готов за поредния филм още през следващата година”.

Прочетете още: Поредно продължение на “Хищника” излиза през март 2018-а

Alien Franchise

Източникът отбелязва, че сценарият на продължението вече е готов, така че ако Alien: Covenant има финансов успех, снимачният екип ще е готов да пристъпи към снимките на продължението максимално бързо. Така втората част от започващата на 19 май трилогия наистина може да излезе на голям екран още към края на 2018 г.

Припомняме, че след снимките на първия оригинален филм от франчайза Alien (1979), Ридли Скот се оттегли от управлението на вселената на Пришълците за цели 33 години, като се завърна чак през 2012 г. за снимките на „Прометей“. В този въздълъг промеждутък от време на бял свят се появиха редица продължения на историята, сред които имаше както успешни филми (например Aliens на Джеймс Камерън), така и не дотам успешни - Alien 3, Alien: Resurrection, Alien vs. Predator.

14 одобрения
10 неодобрения
КОМЕНТАРИ ОТ  
абонамент за бюлетина