Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Gmail ще започне да поддържа добавки от независими разработчици

Разширяването на възможностите на Gmail е възможно и сега посредством браузърни добавки, но в компанията смятат, че „нативната“ поддръжка на тази възможност ще привлече към услугата нови разработчици. Добавките за Gmail ще могат да работят както в уеб-версията на пощенската услуга, така и в нейните мобилни приложения, обещават от гиганта.

10 март 2017
2125 прочитания
1 коментар
3 одобрения
1 неодобрение

Редовните подобрения са нещо задължително за услугa като Gmail, която се ползва от над 1 млрд. потребители ежемесечно, а в Google изглежда са узрели за идеята, че за актуализацията могат да разчитат не само на своите инженери. Това стана ясно по време на конференцията Cloud Next в Сан-Франциско, където представители на компанията разказаха за намеренията на гиганта да добави в своя e-mail портал Gmail възможност за инсталиране на добавки (add-ons) от независими разработчици. Наистина, разширяването на възможностите на Gmail е възможно и сега посредством браузърни добавки, но в компанията смятат, че „нативната“ поддръжка на тази възможност ще привлече към услугата нови разработчици. В момента Google например работи с фирми като Intuit, Salesforce и ProsperWorks, за да интегрира техните решения в своята поща Gmail чрез такива допълнения.

Gmail ще започне да поддържа добавки от независими разработчици

Разширяването на Gmail функционалността по този начин ще става възможно чрез магазина G Suite Marketplace, който се използва също за инсталиране на добавки в Google Docs и Sheets. Според представителите на интернет гиганта, основна аудитория за нововъведенията ще бъдат предимно бизнес потребителите, но независимите разработчици все пак ще могат сами да решават дали да правят своите разширения достъпни за всички или само заплатените абонати на G Suite.

Прочетете още: Как и защо Google услугите са различни на Android и iOS

Добавките за Gmail ще могат да работят както в уеб-версията на пощенската услуга, така и в нейните мобилни приложения, става ясно от наличната информация, макар че Google засега не споменават кога тази функционалност ще стане достъпна и в тях. Всъщност не се споменава и кога именно ще заработи обещаната поддръжка за инсталиране на разширения в Gmail.

Затова пък е сигурно, че разработчиците, заинтересовани от създаването на добавки за Gmail, вече могат да подадат заявка за участие в предварителното тестване на тези възможности, следвайки ето тази официална страница.

3 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Интернет"
КОМЕНТАРИ ОТ  
КОМЕНТАРИ
Кратунчо
11:34, 13 март 2017
Google Talk беше чудесен,лек месинджър и добавка към пощата,показвайки мигновено получено писмо,без да е отворен браузър! Не знам защо направиха това напълно непотребно недоразумение Google Hangouts и премахнаха Google Talk ?!? Надявам се здравият разум да надделее и да се върне Google Talk!
1
одобрения: 0
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Gmail ще започне да поддържа добавки от независими разработчици"    

абонамент за бюлетина