Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Гледаме в YouTube по милиард часа видео ... всеки ден

В момента YouTube е и един от десетте най-посещавани сайта в света, а всяка секунда в сайта се качват по 400 часа ново видео-съдържание, показва последната занимателна статистика на Google.

01 март 2017
3125 прочитания
3 одобрения
1 неодобрение

Едва ли има някой, който да се съмнява в популярността на YouTube сред потребителите по света, но за повечето от нас е трудно да си представим действителните измерения на тази популярност. Още повече, че наскоро тези измерения са достигнали нова граница – продължителността на видео съдържанието, което потребителите на YouTube преглеждат сумарно всеки ден вече достига ... 1 милиард часа (!).

YouTube

За този пореден крайъгълен камък в историята на популярната услуга за видео хостинг съобщава в официалния блог неговия вицепрезидент по техническите въпроси Кристос Гудроу (Cristos Goodrow). А за да можем да си представим мащаба на това достижение, той пояснява, че ако въпросният милиард часа видео се гледа от един човек, на него ще му трябват 100 000 години...

Прочетете още: Компютри, софтуер и интернет в рекордите на Гинес

Както отбелязва мениджъра, въпреки, че по принцип популярността на клиповете в YouTube се оценява най-вече на базата на броя гледания, по-добър показател всъщност е именно времето за гледане. По мнението на Гудроу, то в по-точният индикатор за това дали зрителите наистина харесват видеото или не.

YouTube

В момента порталът YouTube е един от десетте най-посещавани сайта в света, а всяка секунда в сайта се качват по 400 часа ново видео-съдържание, гласи още статистиката на Google.3 одобрения
1 неодобрение
КОМЕНТАРИ ОТ  
абонамент за бюлетина