Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

AMD Ryzen 7 чиповете са (почти) тук, но кога ще дойдат Ryzen 5 и Ryzen 3?

Според последната информация от AMD, 6-ядрените процесори AMD Ryzen 5 ще се появят на пазара, а бюджетните 4-ядрени модели от серията Ryzen 3 – през втората половина на годината. За по-точна информация ще трябва да чакаме още.

24 февруари 2017
4864 прочитания
8 одобрения
0 неодобрения

По-малко от седмица остава до официалния пазарен дебют на флагманските процесори Ryzen 7, базирани на новата архитектура Zen на AMD и най-нетърпеливите потребители ще могат да започнат да ги използват в системите си. Както вече неведнъж ни увериха от производителя, тези върхови 8-ядрени чипове ще осигуряват минимум аналогична производителност със съпоставимите процесори Intel Core i7. И въпреки, че цените им ще са по-ниски от позиционираните в същия клас решения на Intel моделите от Ryzen 7 серията все пак няма да са от най-евтините - $329 за Ryzen 7-1700, $399 за Ryzen 7-1700X, $499 за Ryzen 7-1800X.

AMD Ryzen

Със сигурност има и немалко хора, които планират да дадат не повече от 500 долара за цялата си РС система и затова ще предпочетат да изчакат излизането на по-евтините модели Ryzen от сериите с обозначения 5 и 3. Кога обаче можем да ги очакваме?

Прочетете още: AMD Ryzen ерата започва! Какво ни носи първата вълна Ryzen 7 чипове?

Според последната информация от AMD, изнесена около последната пресконференция, компанията смята да пусне на пазара 6-ядрените процесори от серията Ryzen 5, които ще се конкурират с Intel Core i5 чиповете,. през второто тримесечие, т.е. в периода от април до юни.

Колкото до най-достъпните процесори от новото поколение на „червените“ - моделите от линията AMD Ryzen 3, позиционирани срещу, Intel Core i3, те ще бъдат представени през втората половина на годината.

AMD Ryzen launch times

За съжаление, от AMD засега не казват по-точни срокове, така че явно ще трябва да изчакаме още за тази информация.8 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Процесори"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"AMD Ryzen 7 чиповете са (почти) тук, но кога ще дойдат Ryzen 5 и Ryzen 3?"    

абонамент за бюлетина