Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Скоро ще пазаруваме директно от чатовете във Viber

Според Viber, това е само началото на по-дълъг път в посока трансформация от платформа за разговори към такава, обединяваща всякакви мобилни услуги.

23 февруари 2017
3623 прочитания
1 одобрение
6 неодобрения

Какво ли не правят разработчиците на мобилни приложения, за да ни помогнат да си харчим парите онлайн ... Разбира се, най-голям шанс да успеят в това начинание имат създателите на особено популярните програми. Затова и във Viber са се заели да подпомагат онлайн търговията, като внедряват в комуникационното си приложение нова shopping функционалност - възможност за пазаруване директно от чатовете в приложението.

Mobile shopping

Според официалната информация, Viber ще стартира тази функционалност за електронно пазаруване в началото на март (първоначално само в САЩ). Тя ще позволява на потребителите да откриват продукти и марки съобразно своите интереси директно в панела за съобщения.

Прочетете още: Amazon Go – ето как може би ще изглежда магазинът на бъдещето

Не е трудно да се досетим за съображенията, които стоят зад тази разработка на Viber. Просто пазаруването е една от най-популярните дейности онлайн, включително и през мобилни устройства. От компанията цитират скорошни проучвания, според които повече от половината собственици на смартфони ползват телефоните си за пазаруване, като 66% от тях го правят поне веднъж седмично. Но всеки, който някога е купувал нещо през телефона си може да каже, че „шопингът“ винаги може да бъде и по-забавен.

Viber In-chat Instant shopping

Именно заради това, с тази нова функционалност Viber цели да добави доза „споделено изживяване в пазаруването през телефон“. Идеята на компанията е всичко да става на едно място – от търсенето, споделянето и обсъждането на покупката, до директната комуникация с доставчика и избора на продукти. Реализацията пък е пределно проста: потребителите могат да стартират пазаруването с натискането на само един бутон в рамките на панела за разговори. След като го направят, приложението ще им предоставя разнообразие от марки и стоки, между които да избират, да ги споделят и обсъждат в чата с приятели – и ако е нужно, да бъдат препратени към сайта или приложението на търговеца, за да завършат покупката си

Viber In-chat Instant shopping

Новата услуга ще е налична от 6 март, уточняват още от Viber. Както споменахме, бета-версията на функцията Instant shopping първоначално ще бъде достъпна само в САЩ, но до края на година се очаква тя постепенно да навлезе и на останалите пазари. Според компанията, това е нейната първа стъпка в посока трансформация от платформа за разговори към такава, обединяваща всякакви мобилни услуги1 одобрение
6 неодобрения
Още от рубрика "Мобилни комуникации"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Скоро ще пазаруваме директно от чатовете във Viber"    

абонамент за бюлетина