Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Само една марка остава за смартфоните на Lenovo

Според регионален мениджър на Lenovo, компанията възнамерява да предлага всичките си смартфони под една единна марка - Lenovo moto, а производството на апарати под всички останали досегашни брендове като Vibe, Motorola и др. ще бъде прекратено.

22 февруари 2017
4750 прочитания
3 одобрения
7 неодобрения

В края на миналата година Lenovo вече предприе известна консолидация в брандовата си политика по отношение на смартфоните, като оттегли своята марка от този сегмент, но изглежда ще продължи в същия дух дотогава, докато за смартфоните на китайския производител не остане една единствена марка. Честта ще бъде оказана на марката Lenovo moto, а производството на апарати под всички останали марки, в това число Vibe, Motorola и др. ще бъде прекратено. Във всеки случай така твърди Алексей Клочков, изпълнителен директор на мобилното подразделение на Lenovo за Източна Европа пред руското издание „Ведомости.

Lenovo moto ще остане единствената марка за смартфоните на китайския производител

Новите смартфони Lenovo moto ще бъдат обявени на 26 февруари, информира още мениджърът. Според него досега компанията не е имала общо наименование специфично за смартфоните, каквито използва за обозначаване на различните си моделни линии преносими компютри (Yoga, ThinkPad), затова Lenovo moto трябва да коригира тази ситуация.

Прочетете още: Смартфони Lenovo вече няма да има – за новите остава марката Moto

Някои аналитици обаче смятат, че не е много удачна идея да с обединяват в едно двете отделни марки Lenovo и Motorola. Аргументът – почитателите на Motorola може да не са склонни да купуват продуктите Lenovo moto, защото те няма да са „истинска“ Motorola, докато в същото време техниката с марка Lenovo е привлекателна не толкова заради бренда, колкото заради привлекателното съотношение цена-качество.

Разбира се, мненията едва ли ще променят решението на компанията, което вероятно ще бъде потвърдено (или отхвърлено) съвсем скоро.

3 одобрения
7 неодобрения
Още от рубрика "Бизнес"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Само една марка остава за смартфоните на Lenovo"    

абонамент за бюлетина