Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Фотографска радост: на пазара излизат „ най-бързите в света SD карти памет“

Според Sony, техните нови SD карти памет от серията SF-G са особено подходящи за снимане в режим на серийни снимки (burst mode) и 4K видео с DSLR апарати, тъй като постигат скорост на запис от 299 MB/s и на четене до 300 MB/s. Но новите устройства имат и други предимства. Вижте какви.

22 февруари 2017
4044 прочитания
7 одобрения
0 неодобрения

Професионалните фотографи знаят колко е важно да имат освен добър фотоапарат също и достатъчно вместима и бърза карта памет, от която също зависи представянето на инструмента за снимане. Затова освен, че правят подходящи фотоапарати, в Sony от години отделят внимание и на устройствата за съхранение. А днес от компанията съобщават, че пускат на пазара и един от особено интересните плодове на този труд - SD картите памет от серията SF-G, които според Sony са най-бързите в света устройства за съхранение от този тип.

Основание за това твърдение им дава фактът, че Sony SF-G SD картите постигат скорост на запис от 299 MB/s и на четене до 300 MB/s. Това, разбира се, ги прави подходящи за използване във всякакви „екстремни“ режими, като например по-продължително високоскоростно снимане в burst mode на изображения във висока резолюция с фотоапарати, поддържащи UHS-II или на видео в 4K резолюция.

Sony SF-G SD card

Прочетете още: Нов рекорд при SD картите – прототип на памет с обем 1 TB от SanDisk

Освен това, SD картите на Sony се отличават с висока надеждност и устойчивост, подчертават още от компанията. Устройствата са водоустойчиви и имат антистатична защита, но доста полезен сигурно ще бъде и съпровождащия ги безплатен софтуер Sony File rescue (изтегля се допълнително), който може бързо и лесно да възстановява всякакви изображения, включително RAW кадри и 4K XAVC-S видео файлове.

Новите Sony SF-G SD карти се предлагат във варианти с капацитет 32GB, 64GB и 128GB, а заедно с тях Sony представя и нов четец за карти памет. Става въпрос за модела MRW-S1, който, по думите на компанията, е идеалното решение за подобряване ефективността на работния процес след снимане и за бързо прехвърля данните от SF-G SD картите памет на компютър. Този компактен четец предлага и вграден SuperSpeed USB кабел (USB3.1 Gen.1), стандартен A порт за безжично свързване с компютъра, за да може файловете да бъдат копирани по-бързо, отколкото е възможно, ако това се извършва през SD слота на компютъра.

Според официалната информация, новата серия SD карти памет SF-G ще бъде налична в магазинната мрежа от март 2017 г., а четецът за карти памет MRW-S1 - през април. Цени засега не се съобщават.

7 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Устройства за съхранение"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Фотографска радост: на пазара излизат „ най-бързите в света SD карти памет“"    

абонамент за бюлетина