“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах

»скате ли да работите за българските носители на ќскар? —ега имате този шанс ...

Ќосителите на престижната награда от јкадеми€та за филмови изкуства и наука от Chaos Group разшир€ват сво€ екип в Ѕългари€, разказаха самите те на специално събитие за медиите.  омпани€та в момента има над 200 души екип в Ѕългари€, но продължава да търси специалисти, които ще имат възможността да работ€т над технологиите, използвани при създаване на специалните ефекти на филми като Game Of Thrones и Iron Man.

22 февруари 2017
3636 прочитани€
3 одобрени€
0 неодобрени€

Ќачалото 2017 г. ни даде много поводи за гордост и те б€ха не само в последователните победи на √ришо, а и в постижени€та на българските специалисти в компютърните ефекти и графиката, които получиха едно наистина световно признание – това на јмериканската академи€ за филмови изкуства и наука, ко€то на 11-ти февруари тази година им връчи и своето престижно отличие „ќскар“ за ц€лостен принос в категори€та „Ќаука и високи технологии“ за „оригиналната концепци€, дизайн и прилагане на технологи€та V-Ray“.

ќснователите на Chaos Group ѕетър ћитев (вл€во) и ¬ладимир  ойлазов представиха наградата си и у нас.

ќснователите на Chaos Group ѕетър ћитев (вл€во) и ¬ладимир  ойлазов представиха наградата си и у нас.

ѕрочетете още: ¬идео на ден€: 40 години специални ефекти в 1 минута

–азбира се, става въпрос за ¬ладимир  ойлазов и ѕетър ћитев от Chaos Group, чиито имена през последните дни неслучайно заемат водещи места в новинарските емисии на масовите медии. ј вчера, двамата специалисти представиха и у нас сво€та заслужена награда на специално медийно събитие.

ќснователите на Chaos Group ѕетър ћитев (вл€во) и ¬ладимир  ойлазов представиха наградата си и у нас.

“ази награда е резултат от отдадеността и усили€та, които екипът-създател на технологи€та V-Ray, е положил в последните 15 години“, каза по време на събитието ¬ладимир  ойлазов, главен технически директор и съосновател на софтуерната компани€ Chaos Group. „»зключително съм благодарен на всички творци и студиа за прекрасните произведени€, които създадоха през годините чрез технологи€та V-Ray. ќсвен това бих искал да поздрав€ и останалите носители на наградата за наука и технологии – техните усили€ разшир€ват границите на визуалните ефекти в киното. — нетърпение очакваме още впечатл€ващи филми през следващите години.“

Chaos Group's V-Ray

ѕо време на официалното представ€не на наградата стана €сно също, че компани€та ще търси нови специалисти за екипа си в Ѕългари€. “ова за€ви изпълнителни€т директор и съосновател на Chaos Group ѕетър ћитев, според когото компани€та има амбициозни цели за бъдещето и ще продължи да се развива, разкривайки „нови хоризонти в индустри€та за визуализац舓.

—поред ћитев, в момента екипът на Chaos Group в Ѕългари€ набро€ва над 200 души, но ще търси още – както програмисти, така и продуктови мениджъри, 3D специалисти, специалисти по осигур€ване на качеството, хора с мениджърски опит за управление на дивизии в компани€та, специалисти по маркетинг и продажби и др.  омпани€та се гордее и със сво€та стажантска програма, с ко€то дава шанс на млади таланти в програмирането и 3D визуализаци€та да се разви€т и останат в нейни€ екип.

Chaos Group's V-Ray

Ќай-веро€тно вече знаете, но все пак ще припомним, че научно-изследователската и развойна дейност на Chaos Group в областта на облачни€ рендъринг, сканиране на материали и виртуална реалност е в основата на различни креативни подходи за разказване на истории и дигитален дизайн. Chaos Group има офиси в —офи€, Ћос јнджелис, Ѕалтимор, —еул и “окио, а нейната технологи€ V-Ray помага на творци и дизайнери да визуализират своите шедьоври вече над 15 години, разшир€вайки границите отвъд обикновените изображени€, анимаци€ и виртуална реалност.

“ехнологи€та V-Ray е използвана в над 150 игрални филма от 2002 г. насам, включително хитови филми като „ƒоктор —трейндж“ (Doctor Strange), „ƒедпул“ (Deadpool), поредицата „»гра на тронове“ (Game of Thrones”) и много други.

“ехнологи€та V-Ray е използвана в над 150 игрални филма от 2002 г. насам.

3 одобрени€
0 неодобрени€
 ќћ≈Ќ“ј–» ќ“  
абонамент за бюлетина