Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Twitter с още по-крути мерки срещу тролове и грубияни

Микроблогът започва временно да блокира акаунтите на нарушителите, така че да не могат да изпращат туитове до потребители, които не са техни абонати.

20 февруари 2017
3341 прочитания
0 одобрения
0 неодобрения

Троловете и грубияните са по-скоро нещо обичайно за съвременната интернет среда, но това, разбира се, не ги прави по-малко неприятни, когато се сблъскаш с тях. Затова и администраторите на все повече големи сайтове и социални мрежи взимат съответните мерки, които да ограничат присъствието на тази нелицеприятна страна на Мрежата. Сред особено безпощадните в това отношение е микроблогът Twitter, който приема нови мерки срещу тролове и оскърбления, като започва временно да блокира акаунтите на потребители, нарушаващи условията на използване на услугата.

Twitter block

Според официалната информация, туитовете от блокиран по такъв начин акаунт няма да могат да бъдат виждани от потребители, които не са абонирани за него. Но нововъведението не само способства за удържането на оскърбителните публикации в рамките на затвореният кръг от хора, които са се „съгласили“ да ги получават с абонамента си, но се разпростира и върху уведомленията. Така например, ако злосторникът се опита да изпрати туит на някой, който не е абониран за неговия канал, то получателят просто няма да види съответното уведомление.

Прочетете още: Нови екстри в личните съобщения на Twitter

Тук е мястото да отбележим, че това съвсем не е първата мярка, която Twitter предприема в борбата с неадекватното поведение в услугата. Затова пък подчертава за пореден път привързаността на компанията към коректната част от своята аудитория.

Twitter block

Естествено, както може да се очаква, някои потребители не са особено доволни от нововъведената ограничителна практика. Един от тях например се оплаква, че акаунтът му бил блокиран само заради дума, която в Twitter смятат за неприемлива. От компанията пък опонират, че следят поведението на акаунтите, а не просто блокират потребители на базата на използвани от тях думи на майчиния им език.

Има и такива, които възприемат новите мерки на Twitter като нарушение на свободата на словото, но всъщност голяма част от потребителите на микроблога наистина очакват такива промени. Неотдавна генералния директор на компанията Джак Дорси (Jack Dorsey) каза, че един от основните приоритети на екипа е да даде на потребителите „повече възможности за управление на техните акаунти“. Изглежда гореописаната мярка за безопасност е една от тях.0 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Интернет"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Twitter с още по-крути мерки срещу тролове и грубияни"    

абонамент за бюлетина