Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

5G — официалното име на следващото поколение мрежи и новото лого

Новото лого на следващото поколение мрежови технологии ще има за цел да помага при информирането на индустрията и потребителите за началото на внедряването на новия комуникационен стандарт.

14 февруари 2017
4292 прочитания
8 одобрения
0 неодобрения

Едва ли има зачинтересован от технологиите човек, който да не е чувал за 5G. Сигурно не са много обаче хората, които знаят, че това не е официалното име на следващото поколение комуникационни технологии, които ще наследят съвременните 4G мрежи като LTE или LTE-Advanced. Е, поне така беше до миналата седмица, когато  организацията 3GPP е взела решението да приеме именно него за официално наименование.

5G — официалното име на следващото поколение мрежи и новото лого

Прочетете още: Как 5G комуникациите ще променят живота и работата ни

Заедно с това организацията е представила и ново официално лого на въпросния комуникационен стандарт. Както може да се види на илюстрацията, вълните приличат на тези в съответното лого на 4G (макар и с леко променена форма), но е избран зеленият цвят, който съответства на стандарта LTE-Advanced Pro. Тези символи на радиовълните са допълнени от понятен и лаконичен надпис 5G, така че в новото лого няма нищо нестандартно.

Именно него стандартизиращата организация предлага да бъде използван за 5G спецификациите, съответстващи на Release 15 и по-нови версии на стандарта. Това е важно, защото използването на въпросното лого ще има за цел да помага при информирането на индустрията и потребителите за началото на внедряването на новия комуникационен стандарт.

5G — официалното име на следващото поколение мрежи и новото лого

Според официалната информация, разработката на спецификацията 5G Phase 1 Release 15 ще бъде завършена през втората половина на 2018 г., а през 2020 г. ще приключи работата над спецификацията 5G Phase 2, Release 16. Предполага се, че новото лого ще се използва и за по-късните версии на стандарта. Принципите за правилното му използване са обобщени и в специално ръководство (достъпно за сваляне в PDF формат)

8 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Мобилни комуникации"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"5G — официалното име на следващото поколение мрежи и новото лого"    

абонамент за бюлетина