Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Activision: тази година Call of Duty се завръща „към корените“

През 2017 г. франчайзът ще се завърне към своите корени и традиционната бойна система отново ще бъде в центъра на вниманието, заявяват представители на Activision. Вероятната причина за това решение – не особено успешните продажби на игрите от поредицата със sci-fi елементи.

13 февруари 2017
3873 прочитания
0 коментара
9 одобрения
0 неодобрения

През последните години гейм поредицата Call of Duty определено престана да бъде просто динамичен военен шутър: с излизането на Advanced Warfare през 2014-а франчайзът се гмурна в sci-fi жанра и се отдалечи значително от своите „исторически“ източници. Днес, три години и три футуристични проекта от серията по-късно, в Activision са решили, че има нужда от промяна и завръшане „към корените“. Най-вероятно защото последните издания на Call of Duty не бяха приети от геймърите така дружелюбно, както се е искало на създателите и издателите на игрите от поредицата.

Call of Duty

За тези предстоящи промени в гейм серията съобщава старши-вицепрезидентът на Activision, отговарящ за връзките с инвеститорите Амрита Ахаджа. По нейните думи, Infinite Warfare „не е станала толкова успешна“, както е планирал издателят.  А според информация от неофициални източници, последната игра от серията се е продавала два пъти по-зле в сравнение с нейния предшественик Black Ops 3. Очевидно именно това е и причината за очакваните промени.

Прочетете още: Шефът на Activision коментира събралата се омраза около Call Of Duty

В крайна сметка, „през 2017 г. франчайзът ще се завърне към своите корени и традиционната бойна система отново ще бъде в центъра на вниманието“, заявява Ахаджа.

А както препдолагат колегите-журналисти, под „традиционна бойна система“, представителката на Activision подразбира отсъствие на разни футуристични елементи на геймплей от рода на двойни скокове и „невидими“ наметала.

Предполага се също, че действията в разработваната от Sledgehammer Games нова серия на Call of Duty, която трябва да излезе тази година, ще се  развиват през 20-и век.

9 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Игри"
КОМЕНТАРИ ОТ  
КОМЕНТАРИ
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Activision: тази година Call of Duty се завръща „към корените“"    

абонамент за бюлетина