Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Забравете за извитите монитори - Intel патентова извит ноутбук!

Удобството на извития ноутбук при използването му на стандартно бюро са съмнителни но патентната заявка на Intel е факт. Дали обаче тя някога ще се превърне и в реално устройство?

08 февруари 2017
3948 прочитания
0 одобрения
10 неодобрения

За добро или лошо далеч не всеки патент се превръща в реално устройство, но въпреки това дори най-футуристичните и неосъществими на пръв поглед разработки имат своята практическа ценност. Най-малкото демонстрират в каква посока се развива дизайнерската или инженерната мисъл на представителите на една или друга марка. Например сега на дневен ред изглежда са сгъваемите и извити дизайни, вторите от които отдавна получиха своите реализации при мониторите. Но докато едни замислят сгъваеми смартфони, други патентоват ...огънати лаптопи.

Intel's curved laptop


Прочетете още: Така може би ще изглежда Galaxy X, първият сгъваем смартфон на Samsung

Точно така може да се опише едно наскоро патентовано от Intel устройство, за което научаваме от онлайн ресурса The Leaker. Макар че в случая не става дума за чист ноутбук, а по-скоро за хибрид от тип 2-в-1 със свалящ се сензорен дисплей-таблет. 

Intel's curved laptop

Intel's curved laptop

Това обаче не променя най-интересната особеност, а именно факта, че и двете части са еднакво извити. И ако извивката на дисплея все пак изглежда донякъде обяснима, то нещата с огънатата (или по-точно изпъкнала в средата) клавиатура изглеждат доволно странни.

Intel's curved laptop

Във всеки случай, доста е трудно да се представи човек какви ще са удобствата на този клавиатурен дизайн. Ако все пак има такива, те може би ще се проявят най-добре при използване на устройството в теснотията на някое от средствата за транспорт – автобус или самолет. Именно при този сценарий извивката на устройството може да се окаже най-полезна, тъй като сигурно ще помага за закрепването на лаптопа на коленете.

Intel's curved laptop

Експлоатацията на извития ноутбук на стандартно работно бюро обаче може да се окаже проблематична, най-малкото заради необходимостта ръцете да се държат високо над клавишите, което, както знаем, може да бъде изморително.

А би било интересно и да се види как евентуално би изглеждала чантата за такъв извит ноутбук ...

0 одобрения
10 неодобрения
Още от рубрика "Хардуер"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Забравете за извитите монитори - Intel патентова извит ноутбук!"    

абонамент за бюлетина