Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Браузърни войни: Chrome продължава победния си марш

В същото време браузърите на Microsoft и на Mozilla губят позиции, показва последната статистика на Net Applications.

03 февруари 2017
5141 прочитания
0 коментара
10 одобрения
14 неодобрения

Microsoft определено има защо да разработва внимателно новия си браузър Edge, който ще има трудната задача да възстанови понамалелия дял на компанията от Редмънд в сегмента на браузърите. А че делът на Microsoft браузърите намалява (макар и по малко) е факт, който за пореден път установяват и новите данни на аналитиците от компанията Net Applications.

browser wars

Според последната статистика на агенцията, през последния месец общият дял на Internet Explorer и Edge се е съкратил с около 1% стабилизирайки се на ниво 25,2%. Ако двата браузъра се разглеждат поотделно, то делът на Microsoft IE за първи път пада под 20%, докато Microsoft Edge се сдобива с допълнителна порция от 0,15% и сега вече владее 5,5%.

Прочетете още: На ОС фронта всичко е спокойно, докато Windows 10 гони 10% дял

Най-добрият резултат за миналия месец очаквано показва безспорният лидер в пазарен сегмент – браузърът Chrome. През януари произведението на интернет гиганта е заело още 1,4%от пазара, увеличавайки общия си дял до 57,9%.

Net Applications broswer data 1/2017

Междувременно браузърът Firefox отново отбелязва низходяща тенденция, макар и не мкного стръмна. През последния месец делът на решението на Mozilla е намалял с около 0,5% и вече е 11,8%.

Сравнително стабилно е присъствието на останалите два браузъра от „великолепната петорка“ - Safari удържа позициите си на 3,47%, а Opera има 1,29%.

10 одобрения
14 неодобрения
Още от рубрика "Пазар и анализи"
КОМЕНТАРИ ОТ  
КОМЕНТАРИ
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Браузърни войни: Chrome продължава победния си марш"    

абонамент за бюлетина