Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Процесорите AMD Ryzen излизат в началото на март, а след тях и Vega

Това разкри директорката на AMD Лиза Су, според която Vega графиката ще бъдпредствена през второто тримесечие, а през втората половина на 2017-а ще се появят и хибридните APU чипове, базирани на архитектурата Zen – т.нар. Raven Ridge. Вижте какво още разказа тези дни мениджърката за плановете на компанията.

03 февруари 2017
4834 прочитания
18 одобрения
0 неодобрения

За новите процесори Ryzen на AMD, както и за следващото поколение графични чипове GPU Vega на компанията вече се знае доста, но някои от най-съществените подробности все още са по-скоро обект на предположения. Сред тях саи сроковете за пазарна поява на въпросните процесори и видеокарти, които досега бяха нахвърляни само най-грубо - „до края на първото тримесечие“. Тези дни обаче изпълнителната директорка на AMD Лиза Су (Lisa Su) е била малко по-конкретна, заявявайки, че официалната презентация на новите процесори Ryzen се състои в началото на март, а още от първия ден на пазара ще бъдат широко достъпни и базираните на тях системи. При това първи новите процесори ще получат дистрибуторите и системните интегратори, а едва после ще има и за маркови производители на РС техника, информират още колегите от американското издание на PC World.

AMD Ryzen

От досегашните изявления на AMD знаем, че процесорите Ryzen ще бъдат най-значимите потребителски продукти на компанията от години насам. От тях се очаква да могат да се конкурират достойно с чиповете Intel Core i5 и Core i7, както и да проправят пътя на архитектурата Zen към по-печелившия сървърен бизнес. А сървърните продукти на базата на тази архитектура носят кодовото наименование Naples и бъдат представени през второто тримесечие, според шефката на AMD.

Прочетете още: Превъзходството на (Ry)Zen или докъде стигат новите хоризонти на AMD

Освен това Лиза Су твърди, че в AMD вече мислят по следващите версии на чиповете Zen 2 и Zen 3. Компанията също така разработва и планове за производство по 7-нанометров технологичен процес – факт, който би трябвало да разсее опасенията на партньорите на фирмата по на бъдещата конкуренция с Intel. Очевидно AMD не възнамерява да се отказва от нея.

AMD Ryzen

Директорката междувременно разказва и за сроковете за излизане на редица други продукти на AMD. Според нея, графичните решения Vega ще бъдат представени през второто тримесечие. През втората половина на 2017-а пък можем да очакваме и появата на хибридните APU процесори, базирани на архитектурата Zen, известни под наименованието Raven Ridge. Те ще се използват в ноутбук техниката и в някои компактни настолни системи.

18 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Хардуер"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Процесорите AMD Ryzen излизат в началото на март, а след тях и Vega"    

абонамент за бюлетина