Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Nintendo Switch – какво трябва знаем за новата конзола?

23 януари 2017
8159 прочитания
5 одобрения
1 неодобрение
Страница 1 от 2

Наследникът на Wii U беше официално разкрит през октомври миналата година, но оттогава останаха много въпроси свързани с новата конзола на Nintendo. Въпроси на повечето, от които получихме отговор в последните няколко дни. Какво точно е Nintendo Switch, кога излиза на пазара, на каква цена, какви игри ще играем на платформата и още в следващите редове.Какво е Nintendo Switch?

Прочетете още: Pokémon GO – глобалният феномен отблизо

Nintendo Switch е хибрид, който оперира едновременно като домашна гейм конзола и портативно устройство. Switch конзолата е подобна на таблет, върху който могат да се поставят два Joy-Con контролери (ляв и десен). Nintendo Switch може да се използва по три начина:

  • ТВ режим: Това е стандартния режим за една домашна гейм конзола – Switch се поставя в док станция и така можете да играете на телевизора. В този режим Joy-Con контролерите могат да се използват безжично, за да играете от комфорта на дивана. Switch Pro контролер е достъпен за по-традиционен начин на управление, но той се продава отделно от пакета.
  • Портативен режим: В този режим Switch се отделя от док станцията и може да се използва, като мобилна конзола. Joy-Con контролерите се поставят съответно отляво и отдясно на Switch, с което напомня на Wii U геймпада.
  • Настолен режим: Switch има вградена стойка, чрез която може да се постави на всяка плоска повърхност. Joy-Con контролерите се отделят и се използват от двама играчи, за да играят в ко-оп или един срещу друг.


Каква е официалната премиерна дата?

Nintendo Switch дебютира на 3-ти март в САЩ, Канада, Япония, Хонг Конг и повечето големи европейски държави. В България премиерната дата е 3-ти март.Колко струва Nintendo Switch?

В САЩ Nintendo Switch струва 300 долара, а в Европа, в зависимост от държавата ще е на цена между 330 и 340 евро. Драстичната разлика в цената между регионите идва от силните позиции на японската йена през последните 18 месеца. Очакваната цена за България е 680 лв.Как работят Joy-Con контролерите?

Всеки от двата Joy-Con контролера включва пълен набор от бутони и може да действа като самостоятелен контролер. И двата включват IR Motion Camera и са способни да засичат различни движения на ръцете.

В допълнение, Joy-Con контролерите поддържат т. нар. HD Rumble, благодарение на който ще се изпълняват различни по вид и сила вибрации. За пример, контролерите ще могат да симулират разклащането на чаша с ледени кубчета в нея.

Десният Joy-Con съдържа в себе си сензор, сканиращ Amiibo, докато десния включва специален бутон за взимане на скрийншоти (които можете да споделяте с приятелите си). Разбира се, всеки от Joy-Con контролерите включва връзка за китка.Какво идва в комплект с Nintendo Switch?

Освен самата конзола, получавате ляв и десен Joy-Con контролер, Joy-Con връзки за китките, Joy-Con Grip (върху, който ако се закачат двата контролера се превръща в стандартен контролер, но ВНИМАНИЕ, Joy-Con Grip е различен от аксесоара продаван отделно Joy-Con Charging Grip; този в комплекта НЕ зарежда контролерите), Nintendo Switch Dock, HDMI кабел, както и A/C адаптер.

На премиерната дата ще са налични два различни пакета Nintendo Switch, като разликата между тях ще е в цвета на Joy-Con контролерите. В единия вариант Joy-Con са сиви, а в другия левият Joy-Con е син, а десният е червен.

 


5 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Хардуер"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Nintendo Switch – какво трябва знаем за новата конзола?"    

абонамент за бюлетина