Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Поредно 3D NAND обновление на външните SSD дискове на ADATA

SSD устройствата Premier SC660H и Premier SV620H получават 3D TLC NAND памет вместо традиционния 2D NAND тип и стават по-надеждни, по-издръжливи и по-производителни.

19 януари 2017
5047 прочитания
9 одобрения
0 неодобрения

Преходът към 3D NAND Flash памет за всички нови SSD устройства изглежда ще е основен приоритет за компанията ADATA и през новата година. На тази мисъл ни навежда поредният анонс на обновени с такава памет външни полупроводникови устройства за съхранение, който в случая касае моделите Premier SC660H и Premier SV620H. Въпросните продукти сега са оборудвани с 3D TLC NAND памет вместо традиционния 2D NAND и съответно са, по думите на производителя, по-надеждни, по-издръжливи и по-производителни.

SSD устройствата Premier SC660H и Premier SV620H получават 3D TLC NAND памет вместо традиционния 2D NAND тип и стават по-надеждни, по-издръжливи и по-производителни.

3D TLC NAND технологията, използвана и при двата външни SSD диска, е по-надеждна от 2D NAND и позволява съхраняването на по-голям обем данни в същия компактен форм фактор, отбелязват от компанията Свързването към компютри става чрез USB 3.1 Gen 1, а благодарение на 3D NAND технологията обновените версии ще се предлагат с капацитет 256GB и 512GB вместо 240GB и 480GB при оригиналните SC660/SV620. Скоростта е 440MB/s при четене и 430MB/s за запис и при двата модела. 

Прочетете още: По-подробно за 3D NAND: пробивът на паметта в третото измерение

Твърдотелният диск ADATA Premier SC660H е с дебелина от 9,6 мм и тежи едва 73 г. Корпусът му е с релефно галванично титаниево покритие, което гарантира висока степен на устойчивост при удари, надрасквания, отпечатъци от пръсти и други подобни.

Моделът ADATA Premier SV620H също се отличава с ниско тегло и компактни размери, но е с имитиращо пясък титаниево покритие, даващо и тук устойчивост на удари и надраскване. Плоските страни на този модел са издигнати с 0,75 мм, така че дори, когато се постави върху бюро или друга повърхност, рискът от нежелани драскотини е минимизиран. Теглото му е 76 г и също като SC660H има синя LED индикация за активност.

За съжаление, както обикновено от ADATA не съобщават ценова информация.

9 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Устройства за съхранение"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Поредно 3D NAND обновление на външните SSD дискове на ADATA"    

абонамент за бюлетина