Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Още детайли за новите смартфони Samsung Galaxy S8 и S8 Plus

Информация за размерите и ориентировъчните цени на новите смартфон флагмани Galaxy S8 и S8 Plus на Samsung се просмуква в Мрежата седмици преди очакваната им премиера в края на март. Вижте повече …

18 януари 2017
8911 прочитания
7 одобрения
3 неодобрения

Слуховете за новите смартфон флагмани на Samsung се носят с несекваща сила още от края на миналата година, но през последните дни зачестяват доста, предлагайки нови подробности на тема Galaxy S8, включително такива за цените. Казано по-точно, прясно потвърждение получават например слуховете, че новият флагман може да се окаже значително по-скъп от предшествениците си.

Още детайли за новите смартфони Samsung Galaxy S8 и S8 Plus

Според един “вътрешен” източник на многократно потвърждавала се в миналото информация, който се подвизава в Twitter под псевдонима Ricciolo1, апаратите от новото поколение ще се предлагат на пазара срещу €850.

Прочетете още: Samsung Galaxy S8 май наистина ще е с безрамков дизайн и с Harman звук

Още детайли за новите смартфони Samsung Galaxy S8 и S8 Plus

При това цената от 850 евро е за по-“малкия” модел Galaxy S8 (доколкото това определение може да се даде за смартфон с диагонал на екрана 5,7 инча), докато по-големият Galaxy S8 Plus в минималната си конфигурация ще струва с още €100 отгоре. Може би тук е мястото да припомним, че цените на Samsung Galaxy S7 и S7 edge започваха съответно от €700 и €800.

Още детайли за новите смартфони Samsung Galaxy S8 и S8 Plus

Ако това се окаже вярно, то новите Samsung Galaxy S8 и Galaxy S8 Plus ще бъдат по-скъпи от сегашните iPhone 7 и iPhone 7 Plus, но, разбира се, засега става въпрос само за слухове. Вероятно повече ще разберем най-рано след около два месеца, тъй като се очаква официалната презентация на Galaxy S8 моделите да се състои в края на март, а продажбите им да започнат към края на април.

Междувременно колегите от GSMArena публикуваха “ексклузивни” данни за размерите на Galaxy S8 и Galaxy S8 Plus, позовавайки се на информация от производител на смартфон аксесоари.

Според въпросните данни, по-големият модел Samsung Galaxy S8 Plus ще има корпус с габарити 152,38х78,51х7,94 мм. Става ясно, че очакваният нов модел S8 Plus е по-голям по височина и ширина от сегашния Galaxy S7 Edge, което се вижда и от изображението по-долу.

Samsung Galaxy S8 Plus dimensions

Разбира се, това не е особена изненада, като се има предвид по-големият екран -  сегашният Galaxy S7 Edge е с 5,5-инчов дисплей, докато диагоналът на този в Galaxy S8 Plus ще е към 6,2 инча. Дебелината обаче изглежда няма да се промени.

Габаритите на младшия модел Samsung Galaxy S8 пък са 140,14х72,20х7,30 мм, а изображението по-долу ни дава възможност да сравним нагледно новият апарат със сегашния Galaxy S7.

Samsung Galaxy S8 dimensions

Вижда се, че S8 няма да е много по-голям като цяло, въпреки, че диагоналът на екрана е увеличено от 5,1 (при S7) до 5,7 инча. Това е постигнато благодарение на отказа от класическите рамки около екрана за сметка на т.нар. безрамков дизайн, при който дисплеят заема практически целия лицев панел на смартфона.

7 одобрения
3 неодобрения
Още от рубрика "Мобилни комуникации"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Още детайли за новите смартфони Samsung Galaxy S8 и S8 Plus"    

абонамент за бюлетина