Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Колко компютърни игри могат да се направят за 48 часа?

На този въпрос ще отговорят съвсем скоро разработчици, студенти и геймъри от Пловдив и областта, които се включват в Четвъртото издание на инициативата Plovdiv Game Jam, която ще се проведе на 20 януари. Събитието е отворено за всички, желаещи да се занимават с видеоигри.

09 януари 2017
5243 прочитания
7 одобрения
2 неодобрения

Януарските студове със сигурност няма да пресекат вдъхновението на хората, чиято страст е създаването на компютърни игри. А съвсем скоро те ще имат и нова възможност за изява – на 20 януари в Пловдив ще се съберат стотици ИТ специалисти, студенти, геймъри и любители, които ще се състезават в направата на прототипи за компютърни и бордови игри.

Поводът за това ще бъде четвъртото издание на инициативата Plovdiv Game Jam, което ще се проведе в Пловдивския филиал на „Технически Университет –София” в периода 20-22 януари 2017 г.

Plovdiv Game Jam

Прочетете още: През януари България ще се включи в Global Game Jam

Както вероятно се досещате, Plovdiv Game Jam е част от Global Game Jam – може би най-голямото събитие за разработка на игри в света, което се провежда едновременно навсякъде. Освен груповата задача за изпълнение от участниците, двудневното събитие този път ще предложи и интересни лекции от представители на компании с богат опит в гейм индустрията. Cloud за разработчици на игри, популяризация на VR проект с 0 лева и иновативни възможности за индустрията,са само част от темите, които ще бъдат дискутирани с участниците.

Организаторите припомнят, че Plovdiv Game Jam е отворен за всички, желаещи да се занимават с видеоигри – професионалисти, студенти или просто талантливи хора със страст в игрите. Основната цел на събитието е да се съберат хора с различен опит, интереси и умения, които да се мотивират да работят заедно по обща идея за игра, която да планират и изпълнят като концепция в рамките на 48 часа.

Plovdiv Game Jam

Тази година у нас събитието всъщност ще се проведе в пет града – София, Пловдив, Бургас, Варна и Габрово. Амбицията на организаторите е да превърнат Global Game Jam в ежегодна традиция за гейм индустрията в България. Компании като Gameloft Bulgaria, Microsoft Bulgaria, Programista Ltd., Cooolbox и SiteGround подкрепят инициативата с цел развиване на професионалната общност в сектора и повишаване на бизнес интереса към Пловдив като технически и ИТ център.

Още информация за Plovdiv Game Jam може да се намери както на официалния сайт на инициативата, така и в нейната Facebook страница.

7 одобрения
2 неодобрения
Още от рубрика "Lifestyle"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Колко компютърни игри могат да се направят за 48 часа?"    

абонамент за бюлетина