Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Къде е най-бързата 4G мрежа в България?

Отговор на този въпрос дават последните измервания на Global Wireless Solutions, според които операторът VIVACOM отбелязва най-висок резултат в теста GWS OneScore на редица локации в страната. За доказателство телекомът привежда и резултатите от измерванията.

06 януари 2017
6854 прочитания
6 одобрения
24 неодобрения

При който от телеком операторите у нас да попитате, навсякъде ще ви кажат, че именно те имат най-бързата 4G мрежа в България. Но както гласи една древна мъдрост, “когато цифрите говорят …”. сещате се. А тоз път с цифри, с които е трудно да се спори, ни снабдяват от компанията VIVACOM, която се похвали, че именно тя разполага с най-високоскорсотни показатели на 4G връзката – поне според измерванията на независимия американски доставчик на решения за безжичната индустрия Global Wireless Solutions.

Къде е най-бързата 4G мрежа в България?

Казано по-точно, 4G мрежата на VIVACOM получава най-висок резултат в теста GWS OneScore за скорост в направено измерване в градовете София, Русе, Созопол, Каварна и населени места по българското Черноморие. Измерването е реализирано  от Global Wireless Solutions (GWS) по тяхната методология в периода 15.10 -15.11.2016 г., на петте съществуващи в България LTE мрежи. А резултатите от него изглеждат ето така:

Прочетете още: Един лесен и достъпен начин да осигурим 4G интернет в колата

ONESCORE™ RESULTS RANKING FOR BULGARIA

Според официалната информация, измерването се базира не само на показателите за скорост, но и на тези характеристики на мрежите, които са важните за потребителите. Ето защо измерването е разделено в три категории: обмен на данни (Packet OneScore); скорост (Speed OneScore™) и достъп до социални медии (Social Media OneScore).

ONESCORE™ METHODOLOGY USED TO RANK NETWORKS

Разбира се, за потребителите сигурно ще е от значение и фактът, че, според официалните данни на компанията, 4G мрежата на VIVACOM вече е достъпна за над 6 милиона души или над 83% от населението на България, в повече от 650 населени места. От оператора припомнят също, че потребителите на телекома могат да сърфират безпроблемно в 4G мрежата с всички актуални мобилни планове, без да плащат допълнително. Необходимо е само устройството им да поддържа LTE технологията, да сменят SIM картата си с 4G и да се намират в зона с покритие на мрежата.

6 одобрения
24 неодобрения
Още от рубрика "Мобилни комуникации"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Къде е най-бързата 4G мрежа в България?"    

абонамент за бюлетина