Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

След 13 години разработка най-после имаме финален конвертор HandBrake

HandBrake е приложение, предназначено за конвертиране на MPEG-видео (включително DVD-видео) в MPEG-4 видеофайлове във формати mp4 и mkv, а работата с него не изисква каквито и да било специфични знания или навици.

28 декември 2016
5799 прочитания
16 одобрения
0 неодобрения

В днешно време е трудно да си представим, че разработката на какъвто и да е софтуерен продукт може да продължи повече от десетилетие, без да се обезсмисли и самият проект, но ето, че в света на технологиите се случват и такива невероятно неща – след повече от 13 години разработка най-после се състоя дебютът на финалното издание на видео конвертора HandBrake 1.0.0.

След 13 години разработка най-после имаме финален конвертор HandBrake

HandBrake е програма, за която сме писали неведнъж на страниците на PC World България през годините, тъй като предварителната версия на софтуера излезе още през 2003 г. Удивителното е, че финалната версия на инструмента HandBrake 1.0.0 става достъпна едва на 24 декември 2016 г. – навреме поне за тази Коледа.

Прочетете още: Да качим DVD филмотеката си в облака

След толкова години, може и да сте забравили за какво става въпрос, затова ще припомним: HandBrake е приложение, предназначено за конвертиране на MPEG-видео (включително DVD-видео) в MPEG-4 видеофайлове във формати mp4 и mkv. Всъщност изходният файл може да бъде в най-различни формати.

След 13 години разработка най-после имаме финален конвертор HandBrake

Дългогодишната разработка обаче може би все пак си е струвала чакането, защото работата с приложението не изисква от потребителя каквито и да било специфични знания или навици. Достатъчно е да се избере изходният файл и желаният формат на крайния файл. Состъпни няколко предварително направени настройки, но при желание потребителят може и сам да избере параметрите, които му харесват.

HandBrake се разпространява с лиценз GPL v2, което значи че е напълно совободен за безплатно ползване софтуер. Инструментът е и кросплатформен софтуер, достъпен за Linux, Windows и Mac OS X. Версиите му за различните ОС са достъпни в даунлоуд секцията на официалния сайт на проекта.

16 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Полезни програми"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"След 13 години разработка най-после имаме финален конвертор HandBrake"    

абонамент за бюлетина