Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Instant видео и други интересни функции обогатяват общуването с Viber

Поредното обновление за Viber носи възможности за комуникация с кратки видео събщения, за търсене по стикери и допълнителни услуги в чатовете.

22 декември 2016
5767 прочитания
3 одобрения
1 неодобрение

Популярността на приложенията винаги е задължаваща за разработчиците, които просто трябва да правят редовни и интересни обновления, ако искат да задържат аудиторията си. И поне разработчиците на Viber изглежда приемат насериозно това свое задължение по отношение на популярния месинджър, ако съдим от пуснатото наскоро обновление с номер 6.5.5, в което има цели три важни нововъведения на платформата.

Viber

След обновяването до новата версия потребителите ще получат възможност да изпращат кратки видео съобщения, да използват бързо търсене по стикери, нови емоции, както и допълнения за чат функциите, позволяващи използването на странични услуги като например Giphy и Wikipedia.

Прочетете още: Антишпионаж: Кои са най-(не)защитените месинджъри?

Безспорно най-любопитна е т.нар. instant video функция, която е вградена в прозореца за чата. В случая режимът за запис на видео се включва с еднократно натискане на бутона за гласови съобщения, след което обаче бутонът трябва да се натисне отново и задържи, за да се направи видео запис. Ако искате да изтриете записаното видео съобщение, без да го изпращате, можете да го направите със суайп жест надясно. Междувременно потребителят има възможност за бързо превключване между гласови и видео съобщения. Самите кратки видео съобщения във Viber са представени под формата на циклични клипчета с продължителност до 30 секунди.

Новата версия на Viber също така вече поддържа странични услуги като Giphy, Wikipedia и TheMovieDB, а в бъдеще този списък ще бъде разширяван и още. За достъп до тях потребителят трябва да натисне знака “@” и да избере съответното име от списъка. По подобен начин потребителите могат да търсят и в колекцията си от стикери. Т.е. набирайки на английски “@stickers” или с клик на знака “@” потребителят получава бърз достъп до опцията за търсене в стикерите си.

Обновени са и емотиконите, създадени в ярък плосък дизайн, който според разработчиците им придава по-голяма визуална изразителност.

3 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Полезни програми"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Instant видео и други интересни функции обогатяват общуването с Viber"    

абонамент за бюлетина