Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Още от IMDb: това вече са най-добрите филми и сериали на годината

В случая кой е “най-добър” не се определя от потребителския рейтинг или събраните по кината приходи. Мястото в тази Топ 10 класация се осигурява от броя на посещенията на уеб страниците на филмите или сериалите, реализиран от аудиторията на IMDb.

21 декември 2016
3256 прочитания
0 коментара
2 одобрения
0 неодобрения

От началото на месеца, когато публикувахме селекцията на най-добрите актьори и субективната филмова топ класация на основателя на IMDb Кол Нидхем, въпросният киномански сайт публикува още куп други класации, но просто няма как да не обърнем внимание поне на традиционната и вече по-обективна селекция – тази на най-добрите филми и сериали за 2016-а.

IMDb best of 2016

Редно е все пак да отбележим, че в случая кой е “най-добър” не се определя според потребителския рейтинг или събраните по кината приходи. Мястото в тази Топ 10 класация се осигурява от броя на посещенията на уеб страниците на филмите или сериалите, реализиран от аудиторията на IMDb. При това са отчитани както ъуеб-посетителите, така и потребителите на мобилната версия на онлайн ресурса, което значи, че е взет предвид интересът на около 250 млн. уникални потребители месечно.

Прочетете още: Най-добрите актьори и филми за 2016: класацията на IMDb

Но да не ви мъчим повече, ето как изглежда според класацията на IMDb списъкът с най-добрите филми на 2016-а (в скоби е даден рейтингът на всяко от заглавията, чиято максимална стойност, както сигурно знаете е 10):

 1. Suicide Squad (6,4)
 2. Captain America: Civil War (8,0)
 3. Batman v Superman: Dawn of Justice (6,8)
 4. Deadpool (8,1)
 5. X-Men: Apocalypse (7,1)
 6. The Jungle Book (7,6)
 7. The Magnificent Seven (7,0)
 8. Ghostbusters (5,4)
 9. Warcraft (7,0)
 10. The Legend of Tarzan (6,3)

Както се вижда, най-интересен за потребителите на IMDb очевидно е бил филмът за отряда самоубийци, който обаче не може да се похвали с кой знае колко висока оценка. Интересно е също, че в Топ 10 класацията попада и филм с относително ниския рейтинг от 5,4. Това вероятно означава, че много от очакванията на зрителите не са били оправдани от качествеото на филма.

Същият подход е използван и за създаването на класацията на най-добрите сериали:

 1. Game of Thrones (9,9)
 2. Stranger Things (9,0)
 3. The Walking Dead (8,6)
 4. Westworld (9,2)
 5. American Horror Story (8,1)
 6. The Flash (8,2)
 7. Mr. Robot (8,7)
 8. Orange Is the New Black (8,3)
 9. Vikings (8,6)
 10. Daredevil (8,8)

Тук обаче ситуацията с оценките изглежда далеч по-логично и естествено, а рейтингът на “най-лошият от добрите” не пада под 8. Победител при сериалите е “обичайният заподозрян”, за отбелязване е обаче малко неочакваният пробив на новия сериал Stranger Things, който се нарежда веднага след него.

2 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Филми"
КОМЕНТАРИ ОТ  
КОМЕНТАРИ
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Още от IMDb: това вече са най-добрите филми и сериали на годината"    

абонамент за бюлетина