Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Близо $300 млн. за Rogue One в 3-те дни от премиерата на филма

Приходите в световен мащаб определят премиерата на Rogue One: История от Междузвездни войни като успех, макар че засега не достигат рекордните нива, отбелязвани преди от други филми от Star Wars поредицата.

19 декември 2016
2432 прочитания
0 коментара
2 одобрения
1 неодобрение

За почитателите на Лукасовата звездна сага Star Wars последните дни от миналата седмица със сигурност са преминали под знака на емоциите от премиерата на първото сюжетно разклонение Rogue One: История от Междузвездни войни. И както можеше да се очаква първите прожекции се радваха на доста голям интерес както по света, така и у нас.

Rogue One

Според официалната информация от разпространителя Forum Film България, филмът е превзел бокс офиса в България, привличайки над 46 000 зрители в киносалоните. .Star Wars героите, този път начело с Джин Ерсо (главната роля поверена на Фелисити Джоунс),  отново успяват да завоюват първото място в зрителските предпочитания, спечелвайки близо 522 000 лв. за трите дни от премиерата. Така у нас Rogue One става най-касовия игрален филм за годината, изпреварвайки и предишния първенец от филмите на Дисни, излезли в България през 2016 г. – Зоотрополис. През изминалия уикенд светът също беше Междузвездни войни, а манията е донесла близо $300 милиона бокс офис за Rogue One в глобален мащаб, информират още от Forum Film.

Прочетете още: Кино в 4 измерения и за Пловдив - Cinema City откри 4DX зала и там

Rogue One

Резултатите, разбира се, са отлични, но, както споменахме, до голяма степен и очаквани предвид популярността на филмовата поредица Star Wars. Редно е все пак да отбележим, че в миналото някои Star Wars филми са имали о по-добри постижения в сравнение с Rogue One – такъв е случаят например и с миналогодишните изяви на Епизод VII. От друга страна, големите очаквания невинаги се оправдават от чисто зрителска гледна точка, а в това отношение  Rogue One като нищо може да се окаже и по-успешен в сравнение със “Силата се пробужда”.

За това загатват зрителските отзивите за първия самостоятелен филм от сагат, които го определят като "най-добрият филм за Междузвездни войни от Империята отвръща на удара“, „страхотен“, „забавен и вълнуващ“. Показателно е също, че само за първия си уикенд на голям екран Rogue One постига и задържа рейтинг от 84% в RottenTomatoes и оценка от потребителите на iMDB от 8.4.

С други думи, Rogue One все още има потенциал за рекорди. Припомняме, че у нас лентата се прожектира в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX, като филмът се разпространява не само в субтитрирана версия, но и в специална дублирана такава за най-малките фенове на Star Wars. А в заключение, нека преговорим и официалния финален трейлър:

2 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Филми"
КОМЕНТАРИ ОТ  
КОМЕНТАРИ
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Близо $300 млн. за Rogue One в 3-те дни от премиерата на филма"    

абонамент за бюлетина