Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Мобилният Skype скоро може да овладее още начини за комуникация

Това подсказва Skype Mingo – експериментално приложение за Android, което разширява обичайните функции с SMS-и и възможности за мобилни обаждания.

19 декември 2016
3196 прочитания
2 одобрения
0 неодобрения

Мобилните приложения Skype често стават обект на критики за своята ресурсоемкост, която фактически ограничава и възможностите за използването им. Това, разбира се, е известно на разработчиците на софтуер, които обаче вместо да усъвършенстват съществуващото приложение, изглежда са решили да пуснат изцяло нова версия, наречена Skype Mingo.

Skype Mingo

А Skype Mingo представлява експериментално многофункционално приложение за комуникация. Интересното при него е, че освен традиционните гласови и видео комуникации в рамките на услугата Skype, то може да се използва и за осъществяване на обаждания през мобилните мрежи, за работа със списъка от контакти в мобилното устройства, както и за изпращане и получаване на SMS-и.

Прочетете още: Синхронният превод на Skype Translator превзема нови територии

Skype Mingo

При това изпращаните чрез новото приложение SMS-и са си обикновени съобщения – те се предават на смартфона на получателя, но не се синхронизират с услугата Skype, така че до тях няма достъп през компютъра.

Skype Mingo

Друга особеност на приложението Skype Mingo е, че то е ориентирано главно към т.нар. “развиващи се” пазари, в които предаването на данни през мобилните мрежи нерядко е доста скъпо упражнение. Затова, за да спестят средства на потребителите, разработчиците се интегрирали в него функциите Economic Calling и On-Demand Sync.

Skype Mingo

Освен това разработчиците уверяват, че самото приложение не заема много място в паметта на телефона и работи достатъчно бързо.

В момента Skype Mingo все още е на ранен етап на разработка. Приложението е достъпно като тестова алфа-версия и засега само за платформата Android.

2 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Полезни програми"
КОМЕНТАРИ ОТ  
КОМЕНТАРИ
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Мобилният Skype скоро може да овладее още начини за комуникация"    

абонамент за бюлетина