Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Кино в 4 измерения и за Пловдив - Cinema City откри 4DX зала и там

Първият филм, който може да бъде не просто видян, а и „преживян“ в новата зала в Cinema City Пловдив е Rogue One: История от Междузвездни Войни, а в следващите месеци сред заглавията се включват и Assassin’s Creed, Трите Хикса, Пазители на Галактиката 2, Бързи и яростни 8, Карибски пирати 5 и др.

16 декември 2016
2918 прочитания
1 коментар
1 одобрение
8 неодобрения

Почитателите на киното, които обичат да го усещат с възможно най-много сетива, живеещи в относителна близост до Града под тепетата имат нов повод за радост, тъй като получават още едно измерение за този тип забавление - Европейската киноверига Cinema City отвори първата 4DX зала в Мол Пловдив. Така Пловдив също се нарежда сред модерните градове в Европа и света, които разполагат с 4DX киносалон.

Cinema City отвори първата 4DX зала в Cinema City Мол Пловдив

Четириизмерната технология е създадена в Южна Корея през 2009 г., а в Европа навлиза през 2013 г., припомнят от Cinema City. При нея, ефектите стимулират сетивата на зрителите отвъд границите на аудио-визуалното преживяване в стандартните кино салони. Всяко филмово заглавие  в този формат e  с уникална хореография и смесица от ефекти, които са в синхрон с действието на екрана. Физически те се случват чрез специалните модулни седалки, движещи се по трите основни оси –странично плъзгане, повдигане и спускане. В зависимост от действието, те вибрират или се накланят, зрителите биват побутвани в гърба (примерно при двубой на екрана), докосвани внезапно (изненадващо действие или напрегнат момент), а прелитането на куршуми в действието, се усеща чрез свистенето на бързи въздушни струи край ушите. Ефектите от обкръжаващата среда тръгват от различни места и панели в залата и могат да бъдат вятър –тропически бриз или буря, мъгла, пръски вода – вълна или капки дъжд, сапунени мехури, светкавици, аромати и други.

Прочетете още: Киното в четири измерения става достъпно и в България

Cinema City отвори първата 4DX зала в Cinema City Мол Пловдив

Любопитно е също, че 4DX форматът дава възможност да се модифицира съществуваща зала в такава с четириизмерно преживяване, за разлика от IMAX технологията, където още с построяването на сградата, в която се помещава киното, трябва да се предвиди геометрията на залата и големината на екрана. Първият киносалон от този тип в България се намира в Cinema City Paradise в София и функционира от май 2013 г..

Cinema City отвори първата 4DX зала в Cinema City Мол Пловдив

Колкото до новата 4DX зала в Cinema City Пловдив, първият филм, който може да бъде не просто видян, а и „преживян“ там е, разбира се, Rogue One: История от Mеждузвездни Войни, чиято официална премиера е днес.

Cinema City отвори първата 4DX зала в Cinema City Мол Пловдив

През следващите месеци там ще бъдат прожектирани също заглавия като Assassin’s Creed, Трите Хикса, Пазители на Галактиката 2, Бързи и яростни 8, Карибски пирати 5 и др. От края на ноември, билети за всички прожекции в киносалоните на Cinema City могат да бъдат закупени освен на касите, така и онлайн от официалния сайт на компанията.

Cinema City отвори първата 4DX зала в Cinema City Мол Пловдив

Междувременно от Cinema City подчертават също, че 4DX преживяването не се препоръчва за деца под 4 години или по-ниски от 100 см, както и за бременни жени, хора с епилепсия, високо кръвно налягане или други сериозни здравословни проблеми. Повече информация за мерките за безопасност може да намерите тук.

1 одобрение
8 неодобрения
Още от рубрика "Забавления"
КОМЕНТАРИ ОТ  
КОМЕНТАРИ
obat perangsang wanita
12:11, 27 април 2017

obat perangsang oles: [ препратка ]
1
одобрения: 0
obat perangsang wanita murah berkualitas
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Кино в 4 измерения и за Пловдив - Cinema City откри 4DX зала и там"    

абонамент за бюлетина