Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Браузърът Vivaldi 1.6 показва известия директно в табове

Това е уникалната характеристика в новата версия на браузъра Vivaldi, която е официално достъпна от днес. Във Vivaldi 1.6 обаче има и други инртересни функции за работа с табове.

15 декември 2016
4270 прочитания
5 одобрения
2 неодобрения

Работейки с браузърите, с които е свикнал, човек лесно може да пропусне нещо интересно, което му не предлага от алтернативните програми за сърфиране, от каквито, разбира се, няма недостиг в Мрежата. Коя от тях обаче наистина си заслужава вниманието, ако решим да експериментираме? Отговорът на този въпрос рядко е еднозначен, но един от най-пресните варианти, които можете да изпробвате, ако решите е новата версия 1.6 на браузъра Vivaldi, която излиза официално днес.

Vivaldi 1.6

Уникалната характеристика на този софтуер, каквато досега никой друг браузър не осигурява, е възможността за получаване на известия (като за нови съобщения) в табове, реализирана чрез функцията Tab Notifications.  А полезното на тази нова функция е в това, че тя позволява на потребителя да научава веднага, когато отворените в табове уеб страници например са обновени с ново съдържание. Както сигурно се досещате, тази възможност сигурно ще допадне особено много на хората, които често ползват уеб месинджъри или сайтове на социални медии.

Прочетете още: Учене, работа и забавление под Ubuntu: Програмите, които ще улеснят живота ни в системата с отворен код

Vivaldi Tab Notifications

Във Vivaldi 1.6  обаче има и други инртересни функции за работа с табове. Една от тях е възможността за преименуване на групи от табове. Тя е реализирана посредством опцията “Rename Tab Stack”, която се появява след дсен клик върху табовете. След като бъде избрано име, то ще се появи върху всички табове от избраната група. Новото име може също така лесно да бъде изтрито, след което табовете връщат оригиналните си наименования.

Vivaldi named stack

Изборът на група табове по домейн имена също става много лесно. За целта просто трябва да се задържи бутона Ctrl (или ⌘ под macOS) и да се направи двоен клик върху някой от табовете. Тази Tab Selection помага при групирането на табовете, букмаркването им или преместването им в отделен прозорец. И затварянето на табовете е лесно – за целта се използва клавишната комбинация Ctrl+W.

Vivaldi tab selection

Звучи интересно и полезно. А браузърът Vivaldi, разбира се, е безплатен, така че ако искате да изпробвате лично всички тези функционалности, можете да го направите лесно, като си свалите и инсталирате неговата най-нова версия 1.6, достъпна на официалния сайт.

5 одобрения
2 неодобрения
Още от рубрика "Полезни програми"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Браузърът Vivaldi 1.6 показва известия директно в табове"    

абонамент за бюлетина