Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Защо е била отменена разработката на Doom 4? Вижте на видео …

Според дизайнер на id Software една от идеите на авторите на Doom 4 е била да предложат на аудиторията детайлизиран свят с преработени персонажи. Но в крайна сметка играта станала подобна повече на серията Call of Duty от Activision, отколкото на своята собствена концепция …Вижте повече по-долу.

14 декември 2016
4501 прочитания
3 одобрения
2 неодобрения

Пуснатият през годината модерен римейк на култовата хорър игра DOOM като че се радва на добър прием сред геймърите, но истинските почитатели на поредицата вероятно все още се терзаят от мисълта за отменената преди време Doom 4. Колко по-различно щеше да изглежда тази игра, ако беше излязла? Можеше ли да предложи нещо по-добро? И защо все пак беше отменен този проект?

Doom 4

Отговори на тези интересни за феновете въпроси намираме в канала на NoClip, където наскоро е публикуван документален филм, посветен на серията Doom, в който дизайнерът на id Software Кевин Клауд (Kevin Cloud) разказва прелюбопитни подробности за този проект. А по неговите думи, четвъртата част от гейм поредицата се е разфокусирала до такава степен, че почти е загубила идейната връзка със серията.

Прочетете още: Ето кои са най-добрите игри за 2016-а и според The Game Awards

“В един момент осъзнахме, че в играта вече ги няма съставките, които я правят достойна за името Doom и че феновете сигурно няма да харесат това”, споделя специалистът. Според него една от идеите на авторите е била да предложат на аудиторията детайлизиран свят с преработени персонажи. Но в крайна сметка играта станала “Call of Doom”, т.е. подобна повече на серията Call of Duty от Activision, отколкото на досегашната концепция. Именно поради тази причина разработката на Doom 4 била отменена. Впрочем вижте и чуйте сами разказа на специалиста от id Software.

Всичко това води до появата и на излезлия през тази година римейк. През април 2013 г. Bethesda съобщи за предстоящото издание, а през май 2015 г. се състоя и анонсът на новата игра DOOM. В интерес на истината, Bethesda имаше известни притеснения и по отношение на този проект, но аудиторията изглежда хареса новия хорър-шутър – най-малкото заради отличната единична кампания и прекрасното техническо изпълнение.

3 одобрения
2 неодобрения
КОМЕНТАРИ ОТ  
абонамент за бюлетина