Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Синхронният превод на Skype Translator превзема нови територии

Функцията за синхронен превод на реч Skype Translator сега работи при обаждания на мобилни и стационарни телефонни номера. За да се възползват от новата функция обаче, потребителите трябва да са изпълнили три условия. Вижте кои са те по-долу.

13 декември 2016
5426 прочитания
8 одобрения
0 неодобрения

Почти година мина, откакто разработчиците на Microsoft съобщиха за последните подобрения на преводите в реално време за Skype, но това не значи, че работата в това направление е спряла. Напротив, наскоро възможностите на функцията за синхронен превод на реч Skype Translator са получили поредно разширение – ако досега те се ограничаваха до превод на гласови и видео разговори между потребителите на услугата, то сега потребителите могат да се възползват от тях и когато се обаждат на мобилни и стационарни телефонни номера.

Skype Translator

За да се възползват от новата функция обаче, потребителите трябва да изпълнят три условия (поне на този етап): 1) да участват в безплатната фирмена програма Windows Insider Program; 2) да си инсталират последната бета-версия на приложението Skype (Skype Preview) и 3) да имат активен баланс в едноименната услуга.

Прочетете още: Skype Translator започва да чупи езиковата бариера

Ако изброените условия са изпълнени, функцията за синхронен превод при телефонни разговори ще работи по същия начин, както и при стандартната комуникация в Skype. Това означава, че при избиране на съответния номер потребителят ще трябва да активира Skype Translator и да избере нужното му езиково направление за превод. Когато отсрещният абонат отговори на обаждането, той ще получи автоматично уведомление за това, че разговорът ще се превежда и записва. След това е възможно да има известни забавяния при отговорите, които са именно заради времето, нужно за превод.

Skype Translator

Припомняме, че към момента Skype Translator поддържа 9 разговорни езика: английски, немски, френски, испански, китайски, италиански, португалски, арабски и руски. Функцията за автоматичен превод се осъществява посредством технология за машинно обучение, така че е възможно преводите и да не са съвсем коректни на моменти.

8 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Полезни програми"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Синхронният превод на Skype Translator превзема нови територии"    

абонамент за бюлетина