Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

По-добре късно, отколкото никога: Visio стигна до iOS и уеб

Популярното приложение за създаване на графики и диаграми Visio на Microsoft вече не е ексклузивно за Windows. Сега то може да се ползва на iPad и през браузър, макар на този етап iOS и уеб потребителите да могат само да преглеждат и споделят вече направените с програмата файлове.

12 декември 2016
3725 прочитания
1 одобрение
0 неодобрения

Странно е, колко дълго някои приложения могат да останат ексклузивни за една платформа и въпреки това да запазят популярността си. Именно това обаче е случаят с програмката Visio, която се появи на пазара още в началото на 90-те години на миналия век – тогава тя беше продукт на компанията Shapeware, която през 1995 г. се преименува като своята основна оферта. През 2000 г. Visio стана собственост на Microsoft срещу $1,5 млрд. – една от най-големите суми, плащане за придобиване в цялата история на редмъндската компания.

Visio is coming to the web and iOS

До края на миналата седмица това приложение, преназначено за създаване на графики и диаграми беше достъпно само в рамките на пакета Microsoft Office за Windows, но се ползваше с доста популярност. Е, сега има големи шансове тази популярност да се увеличи значително, защото след 17 години “ексклузивност” ето, че приложението Visio вече може да се ползва на iPad и през браузър. Чрез новите приложения за тези платформи обаче на този етап потребителите ще могат само да преглеждат и споделят вече направените с програмата файлове – създаването на проекти, за съжаление, не е достъпно.

Прочетете още: 4 софтуерни тенденции, които променят производството

Visio is coming to the web and iOS

Но като вземем предвид, че Visio сега може да се ползва в браузър, то може смело да кажем, че приложението на практика може да се пуска на всякакви устройства – включително такива на базата на Android. Според официалната информация, софтуерът е съвместим с всички популярни към днешна дата браузъри, в т.ч. Edge, Internet Explorer 9 и по-нови, Firefox, Safari и Chrome.

Visio is coming to the web and iOS

Visio графиките могат да се съхраняват в OneDrive for Business и SharePoint Online, а споделянето им става посредством специален линк, който може да се отваря във всички гореизброени браузъри. Разработчиците на Microsoft обещават през следващите няколко месеца да пуснат и приложение Visio за iPhone.

1 одобрение
0 неодобрения
Още от рубрика "Полезни програми"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"По-добре късно, отколкото никога: Visio стигна до iOS и уеб"    

абонамент за бюлетина