Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

NVIDIA е готова да тества собствен автомобилен автопилот

Не, NVIDIA няма да произвежда собствени самоуправляеми автомобили, но изглежда е готова да мине към полеви тестове на своите разработки в тази сфера. Във всеки случай “зелените” вече имат официално разрешение да тестват своите автопилоти по пътищата в Калифорния.

12 декември 2016
2256 прочитания
0 коментара
3 одобрения
1 неодобрение

Самоуправляемите автомобили са бъдещето и в това вече не може да има никакво съмнение, като се има предвид колко и кои компании работят по техните автопилоти. Сред тях е и компанията NVIDIA, която от известно време насам се занимава не само със създаването на графични процесори, но също и с решения за такива самоуправляеми автомобили. А изглежда нейните разработки в тази сфера вече са на достатъчно напреднал етап, за да минат и към реални тестове.

NVIDIA

Това става ясно от факта, че NVIDIA се е обърнала към Департамента за транспортни средства на Калифорния за разрешение за провеждане на тестове на свои самоуправляеми автомобили по пътищата на щата. Всъщност компанията вече е получила такова официално разрешение и сега може да премине към полеви тестове на работоспособността на коли на автопилот по пътищата за обща употреба и в реални условия на експлоатация. А ако се съди от видеото по-долу, изглежда наистина е готова за тази крачка.

Прочетете още: Мащабното обновление на Tesla Autopilot в повече подробности

Тук е мястото все пак да се отбележи, че това не значи, че NVIDIA се готви да прави собствени коли – “зелените” просто разработват технологии за автономно управление, които възнамеряват да продават в последствие на други компании.

3 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Lifestyle"
КОМЕНТАРИ ОТ  
КОМЕНТАРИ
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"NVIDIA е готова да тества собствен автомобилен автопилот"    

абонамент за бюлетина