Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Предколедно предизвикателство за ентусиасти отправя HackFMI 8

Осмото издание на състезанието се фокусира върху света на данните и ще протече под надслов “Hack for Data”. Тридневното събитие, което както винаги е безплатно и отворено за всички желаещи студенти и практици, ще се стартира на 16 декември във ФМИ.

09 декември 2016
5407 прочитания
0 одобрения
2 неодобрения

Наближаващите празници сигурно ще сложат поне за малко на пауза работата и на най-големите ентусиасти в програмирането и ИТ практиката, но онези от тях, които все пак искат да се впуснат в любимото си занимание “като за последно”, съвсем скоро ще имат възможност да го направят, като се включат в поредния и може би последен за годината хакатон. Става въпрос за осмото издание на хакатона HackFMI, който от 16 до 18 декември 2016 г. ще събере на едно място студенти и практици от сферата на програмирането, математиката и статистиката.

Предколедно предизвикателство за ентусиасти отправя HackFMI 8

Това издание на състезанието се фокусира върху света на данните и ще протече под надслов “Hack for Data”, гласи още официалната информация. В рамките на трите дни на хакатона към участниците ще бъде отправено предизвикателството да разработят интересни софтуерни и хардуерни решения. За разработката екипите ще имат възможност да включат използването на всякакви данни, както и различни анализи, алгоритми, machine learning и изкуствен интелект.

Прочетете още: Какъв плод могат да родят безплатните курсове по програмиране?

Форматът на събитието остава непроменен и за осмото му издание: отборите могат да включват до 6 участници, които разполагат с 3 дни да разработят своя проект. По време на хакатона ментори от ИТ сектора ще помагат със съвети и идеи, а в неделя вечер отборите ще презентират своите проекти пред предварително сформирано жури.

Както винаги, събитието е напълно безплатно и е отворено за всички желаещи студенти и практици, които искат да се включат в хакатона. Регистрацията е отворена до 14-ти декември на сайта на събитието, а още информация за него има и на неговата страница във Facebook.

0 одобрения
2 неодобрения
Още от рубрика "Софтуер"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Предколедно предизвикателство за ентусиасти отправя HackFMI 8"    

абонамент за бюлетина