Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Google Trusted Contacts – приложение, което може да спаси живот

Trusted Contacts е едно от най-новите мобилни приложения на Google, което позволява на потребителя автоматично да предава информация за състоянието и/или местоположението си на доверени хора. Така то може да се окаже буквално животоспасяващо в екстремни ситуации или най-малкото да спести доста притеснения на близките ви при липса на мобилна връзка.

07 декември 2016
3446 прочитания
0 коментара
14 одобрения
0 неодобрения

Зима е, а през този сезон човек лесно може да се озове в екстремна ситуация и да влезе неочаквано в режим на оцеляване, без да е подготвен за това. Всъщност тези ситуации често се случват съвсем неочаквано и, дори да е добре, човек може да няма възможност да уведоми близките си, че с него всичко е наред …или, че не е … Специално за такива случаи компанията Google е разработила интересно мобилно приложение, наречено Trusted Contacts (Доверени контакти). То позволява на потребителя автоматично да предава информация за състоянието и/или местоположението си на доверени хора.

Google Trusted Contacts

За да се възползвате от тази възможност, трябва просто да си свалите въпросното приложение и да укажете в него списък с доверени хора – например членове на семейството или близки приятели (които, разбира се, също трябва да са си го инсталирали). Впоследствие, тези доверени хора ще могат да изискват данни за местоположението на потребителя, ако решат, че той може да е в опасност.

Прочетете още: Пътуванията по празниците може да се окажат по-лесни с Google Trips

След това, ако потребителят не отреагира на опита за контакт в продължение на няколко минути, доверените лице ще получат автоматично информация за местоположението му, дори ако неговият смартфон не е включен към интернет или батерията му е изтощена.

Междувременно потребителят също има възможност да споделя със своите доверени лица местоположението си в случай на опасност. При този сценарий, доверените хора ще могат да виждат и основните данни за състоянието на мобилното устройство на потребителя.

Google Trusted Contacts

Звучи като нещо, което може да се окаже не само полезно, но и животоспасяващо. Хубавото е, че е и безплатно. Засега мобилното приложение Trusted Contacts е достъпно само за Android, но скоро ще има и версия за iOS.

14 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Полезни програми"
КОМЕНТАРИ ОТ  
КОМЕНТАРИ
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Google Trusted Contacts – приложение, което може да спаси живот"    

абонамент за бюлетина