Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

От местопрестъплението Galaxy Note 7: виновен е „агресивният дизайн“

Специалисти от компанията Instrumental са стигнали до извода, че случаите на самозапалвания на фаблетите Galaxy Note 7 могат да се обяснят с конструктивните особености на модела, които създават условия за относително лесно възникване на съприкосновения между положителните и отрицателните слоеве на батерията.

06 декември 2016
5884 прочитания
9 одобрения
1 неодобрение

Много от финансовите средства на Samsung „изгоряха“ покрай спонтанните самозапалвания на прословутия вече таблетофон Galaxy Note 7 и сигурно заради тях ще припари и на мнозина от мениджърите на южнокорейскоия гигант, но търсенето на виновни едва ли ще предотврати подобни проблеми в бъдеще. По-важно е да се установят причините за дефекта, който имаше буквално глобален ефект. Доколкото ни е известно, разследването на случая все още продължава и по него работят много организации, но има и такива, които смятат, че вече са наясно с причините за възникване на проблема. Специалисти от компанията Instrumental например са стигнали до извода, че случаите на самозапалвания и взривявания на фаблетите Galaxy Note 7 могат да се обяснят с конструктивните особености на модела.

От местопрестъплението Galaxy Note 7: виновен е „агресивният дизайн“

Според тях работата е в това, че апаратът има много плътна вътрешна компановка. Самите акумулатори за модела също са проектирани така, че да осигуряват максимална плътност на съхранение на енергия на единица обем.

Прочетете още: Нови ядове заради дефект: GoPro изтегля от пазара дроновете Karma

Специалистите твърдят, че този „агресивен“, по техните думи, дизайн може да доведе до съприкосновения между положителните и отрицателните слоеве на батерията при определени условия.

От местопрестъплението Galaxy Note 7: виновен е „агресивният дизайн“

Такива обаче могат да възникнат лесно под формата на незначителна деформация на корпуса (например, когато потребителят носи апарата в тесен джоб) или на разширяване на акумулатора при нагряване (по време на зареждане или при интензивна работа). А всички знаем до какво може да доведе контактът между плюс и минус – късо съединение и, много вероятно, запалване или дори взрив.

От Samsung засега не коментират изводите на Instrumental, тъй като в самата компания разследването на причините за „взривоопасния характер“ на Galaxy Note 7 все още продължава, след като производителят беше принуден да прекрати напълно и навсякъде продажбите на проблемния апарат.

9 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Хардуер"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"От местопрестъплението Galaxy Note 7: виновен е „агресивният дизайн“"    

абонамент за бюлетина