Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

AMD разкрива новите Zen хоризонти на 13 декември

На тази дата компанията ще сложи край на слуховете, като представи своята нова процесорна архитектура Zen и процесорите от фамилията Summit Ridge. Събитието ще бъде предавано на живо в интернет, така че всеки, който желае, ще има възможност да го гледа, след като се регистрира.

01 декември 2016
6728 прочитания
17 одобрения
1 неодобрение

В момента AMD се нуждае отчаяно от значим успех на процесорния пазар, както при решенията за мощни и геймърски РС системи, така и в сферата на сървърите и суперкомпютрите. В момента компанията е в ситуация, подобна на тази, в която се намираше точно преди пускането на първите процесори Athlon (K7). По това време компанията разполагаше с нелошите чипове K6-2 и K6-III, но те използваха остаряла платформа и имаха сравнителни ниска производителност при операции с плаваща запетая. Трябваше и технологичен пробив и тогава AMD успя да го направи.

Ето така изглеждаше процесорният триумф на AMD през 1997 г.

Прочетете още: 500-доларов AMD Zen CPU ще е бърз като Intel Core за над $1000?


Ето така изглеждаше процесорният триумф на AMD през 1997 г....

Сега новата процесорна архитектура Zen трябва да повтори тогавашния успех на Athlon, но през 2017 г. И компанията прави всичко възможно да проправи пътя към това, като периодично волно или неволно изпускаше интересни и обнадеждаващи подробности за новите, базирани на Zen процесори от фамилията с кодово име Summit Ridge. А очевидно разбирайки, че утечките на недотам достоверна информация и слуховете са неизбежни, AMD изглежда е решила да ги спре, като ни представи новостите си още преди Коледа, по-точно на 13 декември. На тази дата компанията ще проведе официално мероприятие, наречено New Horizon, Събитието ще бъде предавано на живо в интернет, така че всеки, който желае, ще има възможност да го гледа, след като се регистрира….стига, разбира се, да не му се спи, защото началото на мероприятието е насрочено за 15:00 (3:00 PM) по CST (стандартното северноамериканско време), което ще рече, че за нашата страна то ще започне към 01:00 ч. през нощта на 14 декември.

...а така може би ще изглежда процесорният успех на компанията през 2017 г.

... а така може би ще изглежда процесорният успех на компанията през 2017 г.

Но пък будуването сигурно ще си заслужава, защото AMD се готви да покаже за първи път, буквално в ефир, своите нови процесори Zen Summit Ridge. И за представянето им компанията е поканила истински легенди в киберспортовете, като например представители от e-sport отбора Evil Geniuses и други специално поканени гости от този бранш. Водещ на шоуто пък ще бъде известния колега-журналист от гейм сектора Джеф Кейли (Geoff Keighley).

 Т.е. AMD изглежда ще акцентира сериозно върху геймърските възможности на Summit Ridge, така че проследяването на мероприятието New Horizon може да се смята за задължително за всеки, който се интересува сериозно от съвременния РС гейминг. Какво пък, остава да изчакаме за да видим и чуем всичко от първо лице. А колко точно ще чакаме, може да се види и на брояча, който указва оставащото до старта на живото предаване време. Към момент на настоящата публикация то е 12 дни, 10 часа и 14 минути.

AMD New Horizon event

17 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Процесори"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"AMD разкрива новите Zen хоризонти на 13 декември"    

абонамент за бюлетина