Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Гигабитов домашен интернет започва да предлага Мтел

Скорост на връзката до 1Gbps ще предлага телекомът на клиентите си от 1 декември с услугата Мтел Нет 1000, която ще бъде достъпна в районите с покритие на оптична GPON мрежа.

29 ноември 2016
6668 прочитания
3 одобрения
10 неодобрения

Тенденцията за навлизане на интернет достъпа с гигабитови скорости у нас става все по-забележима, а, по всичко личи, и необратима. Първите признаци за това видяхме още през   2011 г. година, когато клиентите на Мтел имаха възможност да тестват 1Gbps домашен интернет в рамките на няколко месеца като бонус към абонаментния си план. Е от 1 декември, услугата ще е достъпна за целия срок на договора за всички клиенти, които я заявят, информират официално от телеком оператора.

Гигабитов домашен интернет започва да предлага Мтел

Това става, след като преди няколко месеца Мтел предложи до 200 Mbps интернет скорост за дома. С 1Gbps скорост обаче възможностите стават значително повече – при такава връзка един филм с размер от около 1,5GB, например, би се свалил за около 12 секунди.

Прочетете още: Пловдив и Велико Търново получават гигабитов домашен нет от Coolbox

Въпросният светкавичен домашен интернет със скорост до 1Gbps ще бъде предлаган от компанията в рамките на нова оферта, наречена Мтел Нет 1000. Според официалната информация, тази услуга ще се предлага на цена от 99,99 лева на месец при двугодишен абонамент и ще бъде достъпна в районите с покритие на оптична GPON мрежа.

3 одобрения
10 неодобрения
Още от рубрика "Интернет"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Гигабитов домашен интернет започва да предлага Мтел"    

абонамент за бюлетина