Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Отново неволи с графични драйвери на NVIDIA – този път в билд 375.86

Грешка в драйверната версия NVIDIA 375.86 ограничава работните честоти на видеокартите от серията GTX 10xx и добавя артефакти в някои игри, като проблемите отново се наблюдават най-вече под Windows 10.

18 ноември 2016
10736 прочитания
5 одобрения
1 неодобрение

Софтуерът без бъгове е желан резултат на всяка разработка, но като цяло е доста рядко явление дори в днешните напреднали технологично и с достатъчно ноу-хау времена. А колкото по-кратък е цикълът на разработка, толкова по-голяма е вероятността от грешки. Добре илюстрация на тази закономерност е нов бъг в графичните драйвери на NVIDIA, за който се съобщава в официалния фирмен канал за обратна връзка.

NVIDIA GTX 10xx VGAs

Според обобщената информация, драйверната версия с номер 375.86 може да създаде проблеми при използване с видеокартите на “зелените”, базирани на архитектурата Pascal (серията GTX 10xx).

Прочетете още: Ето какъв е смисълът от новите Vulkan драйвери за Linux

Както и при драйверната грешка от миналия месец, проблемите се наблюдават най-вече под Windows 10 и обикновено се проявяват под формата на трептене на екрана при игра. Има обаче и случаи, при които на някои карти работната честота на паметта не се повишава над 810 MHz, което, разбира се, влияе сериозно на производителността.

NVIDIA 375.86 driver

Според обратната връзка на потребителите, проблемът с трептенето на екрана най-често се проявява в Battlefield 1, но се случва и с други игри. Интересното тук е в това, че именно драйверът NVIDIA 375.86 беше призван да подобри съвместимостта с Battlefield 1, а също с Tom Clancy’s The Division Survival DLC, Steep: Open Beta и Civilization VI.

В случая мисията явно не е от най-успешните, но пък и проблемът вероятно ще бъде оправен съвсем скоро - по проблема се работи и докато четете настоящата публикация.

5 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Проблеми и решения"
КОМЕНТАРИ ОТ  
et_machibo
16:23, 20 ноември 2016
На мен тия и по-старите драйвери ми създадоха големи проблеми с GTX970 - нестабилност на клока и краш на драйверите, понякога черни екрани или замръзвания на екрана, което доведе и до вторични проблеми с волана ми, който явно при многото рестарти на ситемата, почна да работи неадекватно. Това наложи и преинсталация на win 10, защото всичко , което пробвах да оправя волана, не помогна. Примерно изчезна ми FFB при F1_2016, а при други игри педалите за газта и съединителя бяха сменили местата си.
1
одобрения: 0
riona.jasmin
17:30, 01 май 2017
За още една голяма информативна статия съм лоялен читател на този блог и не мога да ви кажа колко ценна информация съм научил от четене на вашето съдържание Аз наистина оценявам цялата упорита работа, която поставя в този страхотен блог. [ препратка ]
2
одобрения: 1
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Отново неволи с графични драйвери на NVIDIA – този път в билд 375.86"    

абонамент за бюлетина